Koronapandemian aikana Nancy on käynyt harvemmin suihkussa kuin koskaan – näin elämä muuttui: "Kun viettää suurimman osan ajastaan kotona..."

Nämä ongelmat ymmärtää vain ihminen, jolla on paksut hiukset 0:55
Kun astut suihkuun, joudut odottamaan, että hiuksesi kastuvat... Nämä ongelmat ymmärtää vain ihminen, jolla on paksut hiukset!

Vuosi 2020 muutti Nancyn elämän monilla tavoilla: hän ei esimerkiksi koskaan ole käynyt harvemmin suihkussa kuin nyt. – Tajusin, että aina, kun olen tavannut uuden ihmisen, olen alitajuisesti verrannut itseäni häneen, Nancy kuvailee.

Saadessaan viestin veljensä vaimolta Nancy F. Goodfellow nauroi ääneen. Käly totesi viestissään, ettei koskaan ole käynyt suihkussa harvemmin kuin vuonna 2020.

– Nauroin ääneen lukiessani viestin, koska se oli niin totta, Nancy toteaa Scary Mommy -sivustolla.

"Ennen maaliskuuta kävin suihkussa joka päivä"

Nancyn mukaan suihkuttomuus kertoo jotakin oleellista koronapandemiavuodesta.

– En koskaan ole käynyt suihkussa harvemmin. Ennen maaliskuuta kävin suihkussa joka päivä, Nancy kuvailee.

Hän ei tehnyt tietoista päätöstä mennä joka päivä suihkuun: se oli vain tapa, osa rutiinia.

– Mutta aikana, jona en usein lähde kodistamme päiväkausiin tai näe ketään perheeni lisäksi, tarve käydä suihkussa päivittäin on vähitellen kadonnut, Nancy sanoo.

– En laiminlyö henkilökohtaista hygieniaani, mutta se, että käyn suihkussa joka toinen päivä, tuntuu melkein vapauttavalta.

"Olen kadottanut aikaa peilin edessä jokaista uutta ryppyä tutkien..."

Nancy kertoo kasvaneensa perheessä, jossa fyysistä ulkomuotoa korostettiin. Nancyn onkin ollut vaikeaa rakastaa kehoaan sellaisena kuin se on.

– Olen käyttänyt vuosia tavoitellessani jotakin mystistä tavoitepainoa ja olen kadottanut aikaa peilin edessä jokaista uutta ryppyä tai vasta ilmestynyttä läikkää tutkien. Mutta nyt, kun aikaa pohtia pakkomielteisesti epävarmuuksiani olisi oikeasti ollut enemmän, olenkin päättänyt jättää ne melkein kokonaan huomiotta, Nancy  sanoo.

– Tajusin, että aina, kun olen tavannut uuden ihmisen, olen alitajuisesti verrannut itseäni häneen.

"Kun viettää suurimman osan ajastaan kotona, on vain vähän mahdollisuuksia vertailla"

Tavatessaan ihmisiä Nancy huomasi ajattelevansa, että hän on huonommassa kunnossa tai vanhemman näköinen kuin muut. Koronapandemia-aika kuitenkin muutti kaiken.

– Kun viettää suurimman osan ajastaan kotona, on vain vähän mahdollisuuksia vertailla itseään muiden viehättävyyteen.

Nancy onki vähitellen lakannut välittämästä siitä, miltä näyttää.

– Tämän seurauksena olen hyväksynyt itseni enemmän. En ole koskaan ollut tyytyväisempi ulkonäkööni.

Nancy perheineen. Selaa kuvia nuolilla. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"En koskaan ole ollut valmiimpi uuteen tapaan elää"

Nancy kertoo, että pandemiavuosi on tuonut mukanaan muitakin uusia tapoja: hän ei myöskään ole koskaan katsonut enempää televisiota tai kokenut, että hänellä on vähemmän valtaa asioihin kuin nyt. Vaikka vuosi 2020 on ollut vaikea, hän arvostaa oppimiaan asioita.

– Kaipaan paluuta maailmaan, jossa ei ole pandemiaa, Nancy myöntää.

– Mutta olen myös tajunnut, etten kaipaa paluuta pandemiaa edeltävään maailmaan. Saan tuoda mukanani asiat, jotka olen oppinut, ja edetä elämässä niiden kera. En koskaan ole ollut valmiimpi uuteen tapaan elää.

Lue myös:

    Uusimmat