16-vuotias tyttö ei pessyt tukkaansa kahdeksaan vuoteen: "Vuoden jälkeen yksinkertaisesti päätin, että se on elämäntyylini"

Nämä ongelmat ymmärtää vain ihminen, jolla on paksut hiukset 0:55
Kun astut suihkuun, joudut odottamaan, että hiuksesi kastuvat... Nämä ongelmat ymmärtää vain ihminen, jolla on paksut hiukset!

Sosiaalinen media on täynnä meikki- ja kauneusvinkkejä, mutta 16-vuotias Paige tuottaa hieman erilaista sisältöä.

Nuori nainen nousi pienimuotoiseksi ilmiöksi, kun hän esitteli TikTok-videopalvelussa pesemättömiä hiuksiaan, kertoo Allure. Paige Gozon ei ole pessyt tukkaansa kahdeksaan vuoteen.

Ei ole pessyt hiuksiaan sitten vuoden 2012

Joulukuussa 2019 Paige jakoi TikTok-videon kertoen, ettei ole pessyt hiuksiaan sitten vuoden 2012. Hän esitteli videolla hiuksiaan katsojalle.

– Aluksi se alkoi kapinana vanhempiani vastaan, Paige myöntää.

– He pakottivat minut pesemään hiukseni joka ilta, ja koska olin naiivi 8-vuotias, näin sen vain yhtenä tylsänä askareena, jota en tahtonut tehdä.

Muutaman viikon kuluttua pesemättömyydestä tuli eräänlainen peli: Paige päätti katsoa, miten pitkään kykenee olemaan pesemättä tukkaansa.

– Vuoden jälkeen yksinkertaisesti päätin, että se on elämäntyylini. Otin sen vastaan avosylin, Paige kuvaa.

Paige syksyllä 2019. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Ihmiset olettavat, että olen oksettava"

Vaikka Paigen hiukset ovat esittelyvideolla rasvaiset, ne eivät tavallisesti ole sitä. Nettikansa kuitenkin antoi hänelle heti lempinimen "rasvatukkatyttö".

– Olen lukenut paljon kommentteja ja yksityisviestejä Instagramissa siitä, miten minulla varmaan on täitä, ja hiukseni varmasti haisevat – ihmiset olettavat, että olen oksettava, Paige kuvailee.

Vuosien aikana Paige huuhteli hiuksensa säännöllisesti ja käytti esimerkiksi kuivasampoota ja talkkia. Hän vaihtoi ja pesi tyynyliinansa usein.

Suurin osa ihmisistä ei tietäisi Paigen elämäntavasta, ellei hän kertoisi siitä suoraan. Paigen mukaan ihmiset ovat yleensä yllättyneitä.

– Hiukseni kasvavat nopeammin verrattuna kaikkiin kavereihini ja perheenjäseniini. Minun ei tarvitse hoitaa kaksihaaraisia eivätkä hiukset katkeile, Paige sanoo.

"Tuntui siltä, että kahdeksan vuoden taistelu meni alas viemäristä"

Lopulta Paige päätyi pesemään hiuksensa pesemättömyyden kahdeksanvuotispäivänä tammikuussa 2020. Päätös ei ollut helppo.

– Videon tekeminen oli hyvin vaikeaa, mutta tuntui, että on oikea aika, nuori nainen kuvaili TikTokissa.

Hän aloitti uuden koulun ja päätti pestä hiuksensa "uuden elämänsä" kunniaksi. Video keräsi tuhansia kommentteja.

– Tuntui siltä, että kahdeksan vuoden taistelu ja itseni puolesta puhuminen menivät alas viemäristä, Paige kuvaa.

Hän julkaisi videoita rasvaisista hiuksistaan täysin tietoisena siitä, että saisi haukkuja ja tylyjä viestejä. Kokemuksessa oli kuitenkin hyvääkin.

– Se sallii minun puhua ahdasmielisille ihmisille aiheesta, jonka suhteen olen intohimoinen. Vaikka en ollut samaa mieltä, se (keskustelu) auttoi ymmärtämään ihmisten huolia ja minua kasvamaan ihmisenä, niin, että osaisin vastata heille paremmin.

Ei usko, että kykenisi toiseen kahdeksan vuoden "rupeamaan"

Koska hiukset on nyt pesty kerran, Paige ei ole varma, miten aikoo jatkaa. Hän kuitenkin uskoo, ettei kykene enää olemaan pesemättä hiuksiaan kahdeksaan vuoteen.

– Olen huolissani siitä, että jos tekisin saman uudelleen, kokisin kovan vastaiskun TikTok-yhteisössä, kun he näkisivät hiusteni taas rasvoittuvan.

Lähteet: Allure.comTikTok

Lue myös:

    Uusimmat