Kätilö kertoo, miten häpykarvat kannattaisi oikeasti ajella – videolle supersuosio: "Tässä on enemmän vaiheita kuin olen koskaan tehnyt"

Mitä ovat AHA- ja BHA-hapot? 1:04
Hittituotteita AHA- ja BHA-happoja käytetään kauneudenhoidossa, mutta mitä ne oikeastaan ovat? Videolta saat vastauksen!

Heather julkaisi opasvideon alapään karvojen poistamisesta ja saavutti miljoonayleisön.

Kätilö Heather Helton päätti julkaista TikTokissa ohjevideon, joka keräsi välittömästi suuryleisön. Videolla on jo yli kuusi miljoonaa katselukertaa, ja se on kerännyt yli 800 000 tykkäystä.

Työssään Heather tapaa asiakkaita ja ottaa myös esimerkiksi papa-kokeita, ja hän on huomannut, että monella on alapäässään ihoärsytystä. Vaikka usein ärsytys johtuu karvojen ajelemisesta, osa asiakkaista pelkää sen olevan merkki sukupuolitaudista.

– Kulttuurissamme on tavallista ajaa alapään karvat, mutta kukaan ei oikeastaan puhu siitä, miten se tehdään, tai miten ongelmat ratkotaan sitä tehtäessä, Heather kuvaili Buzzfeedille.

Kertoo yksityiskohtaisen ohjeen häpykummun ajelemiseen

Videollaan Heather päätti selittää, miten karvat poistetaan oikeaoppisesti. Hän kertoo kehittäneensä metodiaan vuosien ajan, ja saaneensa vinkkejä myös työtovereiltaan.

Aluksi karvat kannattaa Heatherin mukaan lyhentää saksien avulla. Sitten otetaan lämmin suihku, joka pehmittää karvoja.

– Pese alue tavallisella perussaippualla, jossa ei ole hajusteita tai väriaineita, Heather neuvoo.

"Huuhtele terä jokaisen vedon jälkeen, koska..."

Tämän jälkeen häpykummun ihon voi kuoria hajusteettomalla peruskuorintavoiteella. Pesuaineita tai kuorintavoiteita ei tule laittaa vaginan alueelle. Pesun ja kuorinnan jälkeen levitetään karvanajeluvaahto tai -geeli.

– Ala ajaa lyhyin vedoin karvan kasvusuuntaan. Huuhtele terä jokaisen vedon jälkeen, koska karvojen tukkima terä ei poista paljoa karvaa, Heather sanoo.

Terän tulee olla terävä. Heather käyttäisi miesten partahöylää.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Yritä käydä sama alue läpi mahdollisimman vähillä vedoilla, muuten se voi aiheuttaa ärtymistä, Heather kuvailee.

"Jos ihoon nousee näppyjä..."

Ajellulle iholle Heather levittäisi taikapähkinää sisältävää tuotetta, joka rauhoittaa ihoa.

– Jos ihoon nousee näppyjä, levitä iholle ohut kerros yhden prosentin vahvuista hydrokortisonivoidetta. Anna sen kuivua ja jatka sitten normaalia suihkustatulorutiiniasi, kosteuta iho kuten tavallisesti.

"Tässä on paljon enemmän vaiheita kuin itse olen koskaan tehnyt"

Heatherin video keräsi miljoonayleisön ja runsaasti kommentteja, joiden mukaan naisen ohjeistus todella tuli monelle yllätyksenä.

– Eli [sheivaa] suihkussa joka suuntaan ajellen, vai teenkö niin vain minä? Jaa, ok, eräs kommentoija vitsailee.

– Tässä on paljon enemmän vaiheita kuin itse olen koskaan tehnyt, toinen toteaa.

"Emme me ammattilaiset edes huomaa..."

Karvojen ajeleminen on jokaisen oma valinta, eikä sitä ole koskaan pakko tehdä. Heatherin mukaan suurin myytti on, että karvat olisivat jollain tapaa likaisia.

– Moni nainen päättää poistaa karvat, koska he pitävät tapaa hygieenisenä. Rehellisesti, ei ole mitään lääketieteellistä syytä pitää alapään karvojen poistoa terveydelle hyödyllisenä, Heather sanoo.

– Fakta on, että alapään karvoitus toimii suojamuurina vaginalle.

Heather. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Heatherin mukaan esimerkiksi gynekologilla käydessään nainen voi pohtia karvoitustaan, mutta hän vakuuttaa, ettei ammattilainen ajattele tai edes huomaa sitä.

– Siihen mennessä, kun poistumme tutkimushuoneesta, emme luultavasti edes muista, oliko potilaalla karvoitusta vai ei. Osa naisista stressaa asioista, kuten siitä, että yksi häpyhuulista on hieman suurempi kuin toinen, mutta emme me [ammattilaiset] edes huomaa sitä, koska kyseessä on genitaalien normaali vaihtelu.

Lue myös:

    Uusimmat