Mainos

Korista koti juhannukseen – näin helppoa se on

Juhannuksena ajankohtaisia ovat koivunoksat ja luonnonkukat. Tunnetut bloggaajat kertovat, kuinka he aikovat koristaa kotinsa keskikesän juhlaa varten. ​​​​​​​

Tämän hetken touhukkaimmat sisustajat löytyvät luultavasti Porista, jossa Karjarannan uudella asuinalueella valmistaudutaan asuntomessuvieraiden saapumiseen. 

Perinteisesti suomalaiset kodit saavat keväisin keltaisen pääsiäiskoristuksen pajunoksineen ja jouluna kaivetaan tietysti perintökoristeet ja joulukuusenpallot varastosta. Keskikesän juhlaan, juhannukseen ei ole ainakaan yleisenä tapana koristella kotia. Mutta miksei niin tekisi?

Suositut bloggaajat kertovat omat vinkkinsä kodin kauneimpiin, mutta kuitenkin varsin simppeleihin juhannuskoristuksiin.

Valkoinen Harmaja -sisustusblogia päivittävä Suvi kertoo viettävänsä perheineen juhannusta yleensä kotona.

– Haluan kyllä, että juhannus näkyy kotonakin jotenkin. Luonnonkukat ovat ykkösjuttu! Kokoan useamman kimpun, joita ripottelen ympäri kotia. Ja koristelen kukilla myös kattaukset, Suvi kertoo.

Kynttilät mielletään yleensä talviajan sisustusyksityiskohdiksi, mutta Suvi kehottaa polttamaan niitä myös kesäsateiden aikaan.

– Suomen kesään kuuluu sateet. Sen sijaan, että surkuttelisi kurjaa ilmaa, voi sytyttää kesäkynttilän ja nauttia tunnelmasta. Minun kynttilävarastoista löytyy pari erilaista kesäkynttilää.

Suvi satsaa juhannuksena myös perinteiseen juhannussaunaan.

– Sauna somistuu juhannuksena perinteisesti vihdoilla ja puhtailla laudeliinoilla ja saunatyynyillä. Juhannussaunaan kuuluu myös ylellinen luonnonkosmetiikka. 

Vuoden 2018 Asuntomessut Porin Karjarannassa 

Moderni puutalo -blogia kirjoittava Mervi on samoilla linjoilla. Koti täyttyy luonnonkukista ja saunavihta täytyy juhannussaunasta löytyä.

– Parhaat koristeet juhannukseen löytyvät siis luonnosta. Luonnonkukilla voi koristaa minkä tahansa tilan sekä luoda kattaukseen keskikesän tunnelmaa, Mervi sanoo. 

Lainahöyhenissä-blogista tuttu Tiiu kaunistaa hänkin kotinsa juhannuksena luonnonkukkasin. Tiiu tunnetaan muutenkin luonnonläheisestä ja minimalistisesta sisustustyylistään.

– Kauneimmat juhannuskoristeet tulevat suoraan luonnosta. Yhdistele rönsyilevästi heiniä, kukkia ja ruohoja kauniiksi kesäkimpuiksi, Tiiu vinkkaa.

Coco Sweet Dreams -bloginHenna taas satsaa näyttävään, mutta kuitenkin yksinkertaiseen kranssiin. Kukkaseppeleet ovat olleet ajankohtaisia jo pitkään, mutta Henna näyttää, että simppelikin voi olla kaunista.

– Juhannuksena aion kerätä myös reilun kimpun pajunoksia kaikenlaista vehreää.

Lue myös:

    Uusimmat