Kommentti: Wilma Murron upeaa MM-finaalia varjosti häpeällinen näytelmä

Wilma Murto avasi MM-pronssikisaansa – seiväspaikalla hurja taso:"Kyllähän se kultareunuksen pistää" 1:21
Wilma Murto avasi MM-pronssikisaansa – seiväspaikalla hurja taso: "Kyllähän se kultareunuksen pistää."

Urheilijoiden ei pitäisi antaa päättää keskenään arvokisamitaliensa väriä, kirjoittaa MTV Urheilun Ossi Karvonen.

Ensin positiiviset. Wilma Murto palautti Suomen mitalikantaan yleisurheilun MM-kisoissa hienolla tavalla. Suomalaistähden arvokisamitaliputkelle on helppo ennustaa jatkoa ensi vuonna. 

Kun Murto juhli pronssiaan Budapestin MM-stadionilla Suomen lippu harteillaan, seiväspaikalla jatkettiin mestaruustaistelua, joka päättyi häpeällisellä tavalla. 

Kun Nina Kennedyn ja Katie Moonin tuloslistoilla oli yhtä monta pudotusta heidän pudotettuaan kolmesti 495:stä, heille tarjottiin kahta vaihtoehtoa: jatkakaa välienselvittelyä korkeutta alempaa tai jakakaa kulta keskenänne. 

Kennedy ja Moon päätyivät jälkimmäiseen – kuten Mutaz Essa Barshim ja Gianmarco Tamberini miesten korkeuden olympiafinaalissa Tokiossa 2021 – ja käynnistivät yhteiset kultajuhlat kyynelehtien. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Tästä on turha syyttää urheilijoita. Jos heille tarjotaan kovan taistelun jälkeen varmaa kultamitalia – vaikka jaettuakin – he todennäköisesti tarttuvat siihen. 

Miksi ihmeessä tällaiseen sääntöön on päädytty? Yksilöurheilussa kilpailemisen ydin on se, että ratkaistaan, kuka voittaa. Ei ketkä. 

Juha Mieto muistetaan siitä, että hän hävisi sadasosalla. Ei siitä, että hän jakoi olympiakullan Thomas Wassbergin kanssa.

Tenniksessä ei päätetä ottelua viidennen erän 6-6-tilanteessa tai golfkisaa tasatilanteessa neljän kierroksen jälkeen. Pelataan katkaisupelejä, jatkoreikiä ja niin edelleen.   

Esimerkkien määrä on loputon. 

Valta pois urheilijoita, rima viisi senttiä alemmas ja peli jatkuu!

Tulosruudun selvitys naisten MM-seiväshyppyfinaalin tapahtumista. 

Lue myös:

    Uusimmat