Kommentti: Hyundai-pomo osoitti voimansa – Ott Tänakin paluu luo suomalaisittainkin herkullista odotusarvoa

Hyundai on laittanut rallitalliaan uusiksi – onko siitä haastamaan Toyotaa kaudella 2024? 4:23
Hyundai on uudistanut MM-rallitalliaan – onko siitä haastamaan Toyotaa kaudella 2024?

Rallisivusto Dirtfishin tänään uutisoima Ott Tänakin paluu Hyundaille on tallille – miksei koko lajillekin – juuri sitä, mitä lääkäri määrää, kirjoittaa MTV Urheilun Mikko Hyytiä.

Kun kissa on poissa, hiiret hyppivät pöydällä.

Tämä vanha sanonta tuli viime kaudella mieleen Hyundain MM-rallitallista, jota voimansiirtopuolella kannuksensa hankkinut insinööri Julien Moncet yritti parhaansa mukaan johtaa väliaikaisen tallipäällikön tittelillä Andrea Adamon jätettyä korealaismerkin kuuden yhteisen vuoden päätteeksi.

Kun johdettavina olivat Thierry Neuvillen ja Ott Tänakin kaltaiset supertähdet, viritelmä kaatui omaan mahdottomuuteensa ja Tänak pakkasi tavaransa vuoden etuajassa.

Tältä osin tilanne on muuttunut vuodessa täysin. Nyt Hyundailla on johtaja, ja se ei ole (enää) Neuville. Eikä se tule olemaan Tänak.

Se on Cyril Abiteboul.

Ensimmäistä kauttaan tallia johtava, armottomassa F1-maailmassa marinoitu ranskalainen on osoittanut insinöörivelho Francois-Xavier Demaisonin ja varsinkin nyt Tänakin kiinnittämisellä sen, etteivät häntä kiinnosta mitkään muut kuin tulokset.

Hyundai hävisi tälläkin kaudella Toyotalle sekä nopeudessa että luotettavuudessa, ja tässä mielessä Tänak on tallilta nappivalinta. Hänet mielletään monesti vain nopeaksi kuljettajaksi, mutta jo vilkaisu viime vuosien tuloksiin osoittaa hänen olevan myös luotettava.

35-vuotiaan virolaisen tilillä ei ole tältä tai viime kaudelta ainuttakaan yksinomaan omasta ajovirheestä johtunutta ulosajoa ja siitä seurannutta keskeytystä. Viimeisen neljän vuoden ajaltakin niitä on yhteensä vain neljä.

Parhaiden kuljettajien on ajettava parhaissa talleissa. Kalle Rovanperä tarvitsee – ja ansaitsee – veroisensa vastinparin.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat