Mainos

Kommentti: Huuhkajat-pöhinän jatkuminen vaatii voittoa

5:06

Suomen jalkapallomaajoukkueen kolme peräkkäistä voittoa Kansojen liigassa ovat nostattaneet jalkapallokiimaa kansan parissa, mutta leijumisen varaa ei ryhmällä ole tippaakaan, kirjoittaa Timo Innanen.

Videolla kuvaa ja kommentteja Huuhkajien Viro-voitosta.

En halua olla ilonpilaaja, mutta totuudenmukaiseen raportointiin pyrkivänä toimittajana on pakko muistuttaa kylmistä faktoista ennen illalla pelattavaa Kreikka-ottelua.

Suomi on voittanut Kansojen liigassa kaksi kertaa heikon Viron ja kerran Unkarin, jonka uusi italialaispäävalmentaja oli tuolloin ensimmäistä kertaa pappia kyydissä. No, se siitä.

Kolme voittoa on toki mainio suoritus Markku Kanervan miehistöltä, mutta näin sen pitikin mennä, mikäli Huuhkajat hamuaa tosissaan EM-kisoihin vuonna 2020. Unelma elää nyt siis vahvana, mutta vasta Tampereen taisto antaa kaivattuja vastauksia.

Kykeneekö Kanervan miehistö iskemään vastahyökkäyksien turvin riittävät osumat? Pitääkö tiivis puolustus yhä, kun vastus kovenee tuntuvasti? Kykeneekö 22-vuotias pelintekijä Glen Kamara johtamaan peliä keskialueella vakuuttavasti myös Kreikkaa vastaan? Aiheuttaako pikakiituri Pyry Soiri kreikkalaisille murheita tempokuljetuksillaan?

Siinä ovat olennaisimmat kysymykset jännittävän ja äärimmäisen kiintoisan kamppailun kynnyksellä. Pidän Kreikkaa yhä lohkon voittajasuosikkina, mutta voitolla Suomi tarttuisi hyvin tiukasti kiinni jatkopaikkaan. Nauttikaa futisihmiset, nauttikaa! Tällaiset makupalat ovat harvinaista herkkua. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.