Kolton, 12, näki kesäretkellä vedessä jotakin kiiltävää – 46 vuotta sitten kadonnut aarre palasi kotiin: "On uskomatonta ajatella sitä..."

Mari löysi ihanan tsemppikirjeen ilmapallosta 0:24
Aiemmin suomalainen Mari löysi ihastuttavan tsemppiviestin, joka oli lähtenyt matkaan kuusi päivää aiemmin!

12-vuotias Kolton löysi melontaretkellä aarteen, joka pääsi vuosikymmenten jälkeen takaisin kotiin.

Kolton Conrad, 12, löysi melontareissulla vedestä yllättävän aarteen, kertoo USA Today. Kolton oli melomassa kajakilla isänsä ja veljensä kanssa, ja pysähdyttyään rannalle he päättivät siivota sen roskista, kuten perheellä oli tapana.

Löysi sotilaan tunnistelaatan

Rannalla Kolton huomasi jonkin kimaltavan vedessä; lähempi tarkastelu paljasti, että kyseessä oli amerikkalaisen sotilaan tunnistelaatta. Laatassa luki nimi "Rhonemus".

Tunnistelaatta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Armeijasta ja historiasta innostunut Kolton ymmärsi, mitä on löytänyt, ja vei aarteen isälleen. Varmistuttuaan laatan aitoudesta perhe päätti selvittää, kenelle se kuuluu.

– "Rhonemus" ei vaikuta kovin yleiseltä nimeltä, joten ajattelimme, että omistaja on helppo selvittää. Joten panimme asiasta tiedon Facebookiin, ja kuudessa tunnissa joku otti yhteyttä, Koltonin äiti Ashley kuvailee.

"On uskomatonta ajatella sitä..."

Perhe sai lopulta yhteyden tunnistelaatan omistajan siskoon, Kimberly Greenleehen. He päättivät tavata.

Kimberly sai tiedon tunnistelaatan löytymisestä serkultaan. Koltonista oli upeaa saada palauttaa laatta perheelle. Liikuttunut Kimberly kehuikin häntä "erityiseksi".

Laatan omistaja, armeijassakin palvellut Steven Rhonemus menehtyi moottoripyöräonnettomuudessa vuonna 1974. Kimberly ei osannut sanoa, miten tunnistelaatta on päätynyt jokeen, mutta Steve oli naisen mukaan suuri ulkoilun ystävä.

– On uskomatonta ajatella sitä: laatta oli kateissa 46 vuotta, ja tämä pieni poika löysi sen, vielä Yhdysvaltain itsenäisyyspäivänä. Ja että poika vielä ymmärsi laatan merkityksen ja piti sen auttaakseen täysin tuntematonta perhettä. Se on mahtavaa, Kimberly kiittelee.

Kimberly ja Kolton. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lapsi sai "palasen isäänsä" takaisin

Kimberly antoi tunnistelaatan eteenpäin Steven tyttärelle Daniellelle. Steve menehtyi ennen tämän syntymää, ja Kimberlyn mukaan tunnistelaatta olikin kuin pieni palanen isää, joka oli nyt palannut kotiin.

– Haluan antaa tunnustusta Koltonille ja hänen perheelleen. Olemme syvästi kiitollisia heille. Je saattoivat palauttaa meille palan veljeäni, Kimberly sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat