Kolmen lapsen äiti ei ostanut itselleen tai lapsilleen kahteen vuoteen mitään uutta: "Kirpputoreilta voi löytää lähes mitä tahansa"

9:07
Videolla pohditaan, miten kuluttaminen onnistuu kestävästi ja ympäristöystävällisesti.

Säästäväinen kolmen lapsen äiti ei ostanut itselleen tai lapsilleen lähes mitään uutta kahden vuoden ajan, kertoo brittilehti Metro.

Kaksi vuotta sitten brittiläinen Katie Musgrave, nyt 34, teki päätöksen: hän ei ostaisi mitään uutta itselleen ja kolmelle lapselleen, 5-vuotialle Elizalle, kolmevuotiaalle Ariadnelle ja 11 kuukauden ikäiselle Danielille.

Joulukuussa 2016 äiti oli nimittäin kyllästynyt kodin nurkkia täyttävien, hädin tuskin käytettyjen lelujen ja tavaroiden määrään. Lapset kasvoivat nopeasti, ja ullakko ja varasto alkoivat täyttyä käyttämättömistä vaatteista.

Niin Katie päätti muuttaa elämäntyylinsä. Hän päätti, että ostaisi lapsille vain tarpeellisuuksia, kuten vaippoja ja ruokaa, mutta muu saisi jäädä.

Katie lopulta onnistui – ja yhden vuoden sijaan perheeseen ei ostettu kahden vuoden aikana juuri mitään uutta.

Kahden vuoden aikana äiti sortui ainoastaan kaksi kertaa uuden ostamiseen: molemmille tyttärilleen hän osti uudet kengät kesällä 2017 sekä Ariadnelle koulupuvun tämän vuoden syksyllä.

Ainakin yli tuhat euroa säästöä vuodessa

Edes jouluna Katie ei suostunut tekemään lahjaostoksia, vaan sukulaiset ja ystävät saivat perheeltä kotitekoisia, syötäviä herkkuja. Ainoastaan anopille Katie sortui ostamaan alle seitsemän euron sukat.

Lapset kyllä saivat lahjoja, mutta ne oli ostettu käytettyinä. Paketeista paljastui muun muassa palapeli, mikroskooppi, vaatteita ja kenkiä.

Käytettyinä Katie on ostanut tänä vuonna muun muassa talvitakit kaikille kolmelle lapselleen, verhokangasta, petivaatteita, lautas- ja kulhosetin, maton, kaapin, nukkekodin tyttärelleen ja hellan.

– Olen varma, että olen säästänyt vähintään tuhat puntaa [1 100 euroa] vuoden aikana, Katie sanoo Metro-lehden mukaan.

– Olemme silti ostaneet ruokaa ja jokapäiväisiä välttämättömyyksiä, mutta käytämme pääasiassa kirpputoreja. Se on tapa, jonka olemme omaksuneet, että kirpputoreilta ja eBaysta voi löytää lähes mitä tahansa, asioita ei tarvitse ostaa uutena.

Katie muistuttaa, että asioiden ei tarvitse maksaa paljoa ja lapset voivat silti arvostaa niitä. 

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja