Perhe säästi neljässä vuodessa 15 000 euroa: "Kun ajattelen, miten aiemmin tuhlasimme, en saa unta yöllä"

Angelan perhe säästi neljässä vuodessa 22 000 dollaria eli noin 15 000 euroa sen jälkeen, kun hän kumppaneineen päätti selvittää, mitä kaikkea he voisivat tehdä itse.

Uusiseelantilaisen Angela Stembridgen perheellä meni huonosti. Angela oli Scott-miehensä kanssa vararikon partaalla ja pohti tapoja huolehtia kahdesta lapsestaan. Parin yrityksessä sattuneiden ongelmien vuoksi heidän niskaansa kaatui lähes sadan tuhannen velkataakka.

Nyt laskupinot ovat vain muisto, ja velatkin puolittuneet. Stembridgen perhe säästi neljässä vuodessa 22 000 dollaria eli noin 15 000 euroa, kertoo That's life -sivusto.

Perhe muutti pienempään asuntoon, vaikka se oli ahtaampi kuin heidän aiempi talonsa. Stembridge kumppaneineen päätti katsoa, mistä kaikesta he kykenisivät säästämään, ja mitä kaikkea he voisivat tehdä itse. Projektille perustettiin oma blogi ja Facebook-sivu; myös lapset otettiin mukaan talkoisiin.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Perhe lakkasi ostamasta pastakastikkeita, keksejä, kakkuja, mehuja ja muita valmistuotteita, ja alkoi tehdä ne itse. Joka sunnuntai he leipoivat seuraavaksi viikoksi; paikallisesta supermarketista etsittiin kauden hedelmiä.

– Kuuden kuukauden kuluttua törmäsin kirjaan naisesta, joka oli leikannut perheensä ruokakulut 90 dollariin viikossa. Hän tekee kaikki siivoustuotteensa ja kosmetiikkansa itse. Sanoin Scottille, että voisimme toimia niin, Stembridge kuvaa.

Aiemmin kaupoissa kului 230 dollaria viikossa. Nyt Stembridge antoi itselleen 120 dollarin budjetin. Näin säästyy yli tonni vuodessa!

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Kirjalöydöstä oli paljon apua. Stembridge alkoi siivota ruokasoodalla ja pestä ikkunoita etikalla.

– Itsetuntoni parani, ja tein hyönteiskarkotinta, deodoranttia ja ilmanraikastajaa. En käyttänyt meikkiä, mutta valmistin luonnollista huulirasvaa. Scott oli todella vaikuttunut, kun osasin tehdä pesuainetta, Stembridge kuvailee.

Lopulta perhe kykeni muuttamaan vuokra-asunnostaan alueelle, jota rakasti. He loivat sohvan tyynyistä ja kuormalavoista. Stembridge perusti pihaan puutarhan; pihan antimien avulla hän valmisti paitsi ruokaa, myös esimerkiksi rauhoittavaa salvaa auringonpolttamiin ja hyönteisten pistoihin.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Suunnitelmamme on olla lopulta täysin omavaraisia. Kun ajattelen, miten aiemmin tuhlasimme, en saa unta yöllä. Työskenneltyäni keittiössä 20 vuotta värisen ajatellessani, miten paljon muovikelmua heitimme pois, Stembridge kuvaa.

Hän on kuitenkin tyytyväinen, että perhe tekee nyt kaiken itse.

– Neljässä vuodessa olemme säästäneet yli 22 000 dollaria supermarket-ostoksista!


Artikkelia korjattu 13.7.2017: korjattu summa 15 000 euroksi Australian dollarin kurssin mukaan. Korjattu laskelmaa.

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja