Kuuden lapsen äiti jakaa budjetointinsa salat – koko perheen ruokiin menee 133 euroa viikossa

Blogia pitävä suurperheen äiti jakoi Facebook-sivullaan neuvot rahan säästämiseen.

Krechellellä on kuusi lasta – ja jokainen heistä on alle 6-vuotias. Eight at home -blogia pitävä Krechelle jakoi Facebook-sivullaan neuvot siihen, miten kuusilapsinen perhe budjetoi rahansa.

Vinkki yksi

Krechelle säästi kuukauden aikana kaksi sataa vain soittamalla puhelin-, sähkö- ja vakuutusyhtiöihinsä ja tiedustelemalla, että hänen perheellään on varmasti ajantasaisimmat, edullisimmat paketit käytössään. Hän suosittelee soittamaan yhtiöihin kahdesti vuodessa.

Vinkki kaksi

Krechelle tekee viikkobudjetit puhelimeensa, ja hän näkee sieltä seuraavan kuuden viikkonsa rahankäytön. Budjetti kertoo, koska rahaa tulee, ja mihin se kuluu. Budjetti on äärimmäisen tärkeä, Krechelle painottaa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Vinkki kolme

Viikkobudjetin lisäksi perheellä on neljäsosavuosibudjetti.

– Jos tiedät, että tarvitset 600 dollaria syntymäpäiviin tänä vuonna, tai tonnin joulua varten tai tonnin uusiin vaateisiin vuoden aikana, budjetoi se. Tuo summa on ylimääräinen 650 dollaria (jokaiselle neljäsosalle), ja jos et budjetoi sitä, se on rahaa, jota sinulla ei vuoden lopussa ole.

Vinkki neljä

Älä koskaan ”vain” osta jotakin – kilpailuta hintaa, kunnes olet läkähdyksissä!

– En osta neljänsadan blenderiä, jos se on australialaisessa kaupassa tarjouksessa 235 dollarin hinnalla, Krechelle kuvaa.

Vinkki viisi

Krechellen perheellä on tiukka 200 Australian dollarin, noin 133 euron, viikkoruokabudjetti. Kauppaa varten voi kirjoittaa ylös tärkeimmät asiat, kuten voin, maidon ja jogurtin, mutta lihat ja hedelmät kannattaa jättää pois: koskaan ei tiedä, mikä on tarjouksessa.

Moni kommentoija on vaatinut Krechelleä paljastamaan, mitä ihmettä hän kokkaa, kun selviää näin halvalla!

Vinkki kuusi

Kerran kuussa Krechelle ostaa netistä tavaraa kolmellasadalla. Hän tilaa esimerkiksi vessapaperit kotiin kuljetettuina.

– Nettishoppailu säästää niin paljon, kun katsoo ja ostaa vain erikoistarjouksia. Jos kulutan 300, toimitus ei maksa mitään. Joskus he heittävät kaupan päälle tuotteita kokeiltaviksi. Muistakaa, että tämä (summa) on kahdeksalle hengelle. Teillä se maksaisi luultavasti vähemmän, te onnekkaat pirulaiset.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Vinkki seitsemän

Krechelle kieltäisi luottokortit, mutta ymmärtää, että monille ne ovat tärkeitä. Hän kehottaa vaihtamaan kortit mahdollisimman edullisiin vaihtoehtoihin.

– Jos tunnet todellista painetta, mene pankkiisi keskustelemaan vaihtoehdoista. Henkilökohtainen laina matalammalla korolla tai yhdistäminen asuntolainaan ovat aina mahdollisia.

Vinkki kahdeksan

Varaa budjetin yllätyksiin satanen viikossa. ”Yllätykset” voivat olla myös hauskoja, kuten elokuviin meno tai noutokahvit.

Vinkki yhdeksän

Myy kaikki turha ilmaisilla ilmoituksilla Facebook-kirpputorilla tai tori.fissä.

Vinkki kymmenen

Tilaa nettikaupoista uutiskirjeitä, jotta tiedät, koska niiden alennukset alkavat. Joskus alennuksesta voi löytää uudet farkut yhdeksällä dollarilla, Krechelle vinkkaa.

***

15:05

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja