Kolmekymppinen pariskunta sairastui koronaan – kaveritkin yllättyivät: "He ajattelivat, että se oli vanhempien ihmisten sairaus"

2:31
Videolla kerrotaan, miltä koronavirustilanne meillä ja muualla tällä hetkellä näyttää.

Kolmekymppinen pariskunta ajatteli olevansa turvassa koronavirukselta, mutta toisin kävi. Paria haastatteli Good Morning America -sivusto.

28-vuotias lontoolainen Noemi Orofino ja hänen poikaystävänsä Julian, 31, ovat toipumassa koronavirustartunnasta. Noemi haluaa muistuttaa ihmisiä siitä, että sairaus voi iskeä myös nuoriin, terveisiin aikuisiin.

Varoittaa taudin vakavuudesta

Muodin parissa työskentelevä Noemi alkoi kertoa voinnistaan Instagramissa sen jälkeen, kun hän koronavirustestin tulos oli ollut positiivinen.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Aloin saada niin paljon kysymyksiä viruksesta, Noemi kertoi Good Morning America -ohjelmalle.

– Minulla on paljon ystäviä Yhdysvalloissa ja Isossa-Britanniassa. He eivät uskoneet, että se voisi vaikuttaa nuorempiin kuten minuun. He ajattelivat, että se oli vanhempien ihmisten sairaus.

– Kun kävin sitä läpi, se oli tunteikasta ja yksinäistä. Haluan levittää tietoa ongelman vakavuudesta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Hengitysvaikeuksia ja lihaskipua

Noemilla ja Julianilla alkoi ilmetä oireita, kuten heikkoutta, lihaskipua ja hengitysvaikeuksia maaliskuun parina ensimmäisenä päivänä.

– Jotenkin tiesin heti, että minulla oli se. En ole koskaan tuntenut oloani niin sairaaksi. Kun Juliankin alkoi tuntea olonsa kipeäksi, menimme testeihin.

Noemi veikkaa, että hän olisi saanut viruksen kahdelta kaveriltaan, jotka olivat tulleet käymään Italiasta. Myös heillä ilmeni oireita myöhemmin.

Lähetettiin kotiin lepäämään

Pariskunta meni paikalliseen sairaalaan. Tutkimusten jälkeen heitä ohjeistettiin menemään kotiin lepäämään ja ottamaan kuumetta alentavaa lääkettä.

 –  Uskon, että he luottivat meidän pärjäävän, koska olemme nuorempia, Noemi pohti.

 – En usko, että he olivat valmiina siihen, mitä olisi tulossa varusteiden ja tilojen suhteen.

Sairastuminen yllätti

Julian ei olisi uskonut, että hän ja Noemi voisivat sairastua, sillä he ovat nuoria.

– Kaikki reagoivat virukseen eri tavalla. Joten vaikka olisit nuori, terve ja hyvässä kunnossa, saatat olla epäonnekas. Sillä voi olla elämää muuttavia seurauksia ja hengenvaarallisia seurauksia. Kaikkien pitäisi oikeasti ottaa tämä vakavasti, hän toteaa.

Julian kertoo olevansa täysin parantunut. Noemilla on menossa neljäs viikko sairaana, mutta hänen olonsa on parantunut joka päivä. Oireita on vähemmän.

Noemi pyytää muita pysymään kotona. Hän toivoo, että hänellä olisi ollut joku, jolle purkaa stressiä pandemian aikana.

– Aina kun huomasin uuden oireen, toivoin, että olisin voinut puhua jollekin, jolta olisin saanut tukea tunteen ja tiedon tasolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja