Koronaa pelännyt brittinuori kuoli itsemurhayrityksen seurauksena – antoi herättelevän varoituksen vain päivää aiemmin

Kertooko läheinen itsemurha-ajatuksistaan? Toimi näin 2:02
Kertooko läheinen itsemurha-ajatuksistaan? Toimi näin.

Koronavirusta ja sen aiheuttamia eristämistoimia pelännyt brittinuori yritti itsemurhaa ja kuoli myöhemmin sairaalassa, kertovat muiden muassa Daily Mail- sekä Metro-uutissivustot.

Perheen mukaan 19-vuotias Emily Owen oli autismin kirjon henkilö, jolla oli vaikeuksia sopeutua sosiaalisiin normeihin. Hän ei kyennyt ymmärtämään Isoon-Britanniaankin levinneen koronapandemian aiheuttamia toimia, jotka johtivat maailman sulkeutumiseen, suunnitelmien peruuntumiseen ja kotona pysyttelemiseen.

Päivää ennen itsemurhayritystään Emily varoitti läheisiään sanomalla, että useampi ihminen tulee kuolemaan oman käden kautta kuin itse virukseen. Emily oli huolissaan, miten eristys vaikuttaa ihmisten mielenterveyteen. 

Läheiset luonnehtivat Emilyä medioille kauniiksi sekä sisältä että ulkoa. Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Emily yritti tappaa itsensä keskiviikkona 18. maaliskuuta. Itsemurhayrityksen seurauksena Emily ei kuollut vaan vaipui kriittiseen tilaan. Nuori menehtyi sairaalassa neljä päivää myöhemmin, kun hänen perheensä päätti, että elämää ylläpitävät laitteet sammutetaan.

Menehtyneen Emilyn perhe toivoo, että pandemian aikana tiedostettaisiin myös mielenterveysongelmista kärsivien ihmisten ahdinko. He uskovat, että nuoren naisen elämän päätti koronavirukseen liittyvä pelko ja epävarmuus.

Jos tunnistaa itsetuhoisia ajatuksia itsessään tai läheisissään, on apua saatavilla. Valtakunnallinen kriisipuhelin tarjoaa keskusteluapua numerossa 09 2525 0111. Keskusteluapua saa myös Sekasin-chatista sekä Tukinetistä. Välitöntä hätäapua tarvitsevan tulee soittaa hätänumeroon 112.

Lue myös:

    Uusimmat