Kokkisodan seitsemäs jakso inspiroi sekä kasvis- että sekasyöjiä – katso reseptit!

Seitsemännessä jaksossaan Kokkisota tarjoilee kiinnostavia ruokia niin kasvis- kuin sekasyöjille. 

Kokkisodan seitsemännessä jaksossa vieraiksi saadaan urheilumaailman tähtiä. Koripalloilija, susijengiläinen Tuukka Kotti kohtaa vastustajakeittiössä nyrkkeilijä Elina Gustafssonin. Jakson juontaa tuttuun tapaan Sikke Sumari.

Tässä ovat jakson inspiroivat reseptit!

PIKATEHTÄVÄ

Kuningasrapu
Mangososetta
Srirachaa
Bataattia
Pinaattia

Rapuceviche ja pinaattia mango-srirachavinegretillä

Ceviche

1 pieni bataatti
150g kuningasrapuja
Rypsiöljyä paistamiseen
Kourallinen babypinaattia
Tuoretta minttua
Tuoretta korianteria

Mango-srirachavinegretti

1,5dl auringonkukkaöljyä
0,5dl valkoviinietikkaa
1tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
3rkl sriracha-kastiketta
3rkl mangososetta

Sekoita kastike yhdistämällä öljy, etikka, suola, pippuri, sriracha ja mangosose.

Kuori ja leikkaa bataatti 1x1 cm kuutioiksi ja laita öljyyn kuumalle pannulle paistumaan, ruskista noin 5 minuuttia. Kuori ja pilko ravut. Lisää ravut ja noin puolet mango- srirachavinegretistä bataattien sekaan ja hauduta kunnes bataatit ovat kypsiä.

Hienonna yrttejä kevyesti ja sekoita pinaatinlehtiin. Lisää puolet mango-srirachavinegretistä, sekoita ja tee vihreistä peti cevichelle. Kumoa valmis ceviche pinaattien päälle, valuta loput kastikkeet pannusta annoksen päälle ja viimeistele tuoreilla yrteillä.


Rapuvarras sriracha-dipillä
Bataatti-pinaattipaistos
Pinaatti vinegretillä
Mangolassi

Rapuvarras sriracha-dipillä

4 kpl kuningasrapuja, sulatettuna yön yli jääkaapissa
Kokonainen valkosipuli
Tuoretta timjamia
Oliiviöljyä

Dippi

1dl turkkilaista jogurttia
2rkl sriracha-kastiketta
½tl suolaa
1tl mustapippuria myllystä

Sekoita dipin ainekset keskenään.

Pujota ravut yhteen vartaaseen. Leikkaa kokonainen valkosipuli keskeltä kahtia, kaada kuumalle pannulle tilkka oliiviöljyä ja hiero puolikasta valkosipulia leikkauspinta alaspäin kuumaan pannuun. Lisää öljyyn myös muutama oksa tuoretta timjamia. Paista varrasta muutama minuutti molemmilta puolilta ja koristele timjamilla.

Bataatti-pinaattipaistos

1 pieni bataatti
Kourallinen pinaatinlehtiä
1tl suolaa
½tl mustapippuria
½ sitruunan mehu
Öljyä

Kuori bataatti ja leikkaa se tikuiksi. Lisää kuumalle pannulle öljy, bataattitikut, pinaatti, suola, pippuri ja sitruunanmehu. Paista kunnes bataatti on kypsää.

Pinaatti vinegretillä

Kourallinen pinaattia
2 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl hunajaa
Suolaa ja mustapippuria myllystä

Sekoita oliiviöljy, viinietikka ja hunaja keskenään, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita pinaattiin.

Mangolassi

2dl turkkilaista jogurttia
1dl mangososetta

Sekoita ainekset tehosekoittimessa sileäksi ja tarjoa.


VIHREÄ KEITTIÖ – RAAKA-AINEET

Baby-pinaattia
Buffalomozzarellaa
Pastajauhoja
Kookosmaitoa
Sardellifileitä
Kinuskinen berliininmunkki
+ Tuoremakkara

Baby-pinaattia ja mozzarellaa sardelli-vinegretillä
Avo-ravioli
3 pisteen makkarapannu
Dippimunkki

Baby-pinaattia ja mozzarellaa sardelli-vinegretillä

Kourallinen baby-pinaatinlehtiä
Puolikas mozzarella
4 sardellifilettä
½ dl oliiviöljyä
3 rkl balsamiviinietikkaa
Tuoretta basilikaa

Laita sardelli, öljy ja etikka tehosekoittimeen ja soseuta hienoksi. Kaada salaatinlehtien. Pilko mozzarella ja viimeistele annos tuoreella basilikalla.

Avo-ravioli

2 kananmunan keltuaista
1 kananmuna
2 dl durumvehnäjauhoja
Oliiviöljyä
Suolaa

Sekoita keltuaiset ja munat durumjauhoihin, lisää tilkka oliiviöljyä ja ripaus suolaa ja vaivaa taikinaksi. Kaulitse ohueksi levyksi. Keitä levyä kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Lisää levyn täytteeksi pinaattia ja mozzarellaa ja taita levy kiinni. Lisää levyn päälle basilikaa ja loraus oliiviöljyä.

3 pisteen makkarapannu

1 kiinteä peruna
20g voita
4 sardellifilettä
Tuoremakkaraa
Öljyä paistamiseen
Pinaattia ja basilikaa koristeeksi

Pilko peruna ja makkarat paloiksi. Lisää perunat kuumalle pannulle öljyn sekaan. Paista hetki ja lisää voihin hienonnetut sardellit. Lopuksi lisää makkarat ja koristele annos pinaatilla ja basilikalla.

Dippimunkki

1 kinuskinen berliininmunkki
½ dl sokeria
1prk kookosmaitoa

Lisää sokeri kuumalle pannulle ja anna sulaa. Lämmitä kunnes sokeri karamellisoituu toffeenruskeaksi. Lisää kookosmaito sokerin sekaan koko ajan vispaten ja keitä 5 minuuttia kasaan, sekoitellen aina välillä seosta. Tarjoa kastike dippinä munkin kanssa.


PUNAINEN KEITTIÖ – RAAKA-AINEET

Härkistä
Punajuuri
Tuoretta kurkumaa
Riisikakkuja
Tuoreita taateleita
Suklaalevitettä

Kananmuna-punajuuri-kurkumasalaatti
Tomaattihärkis-höystö
Taateli-riisikakku rocky road

Kananmuna-punajuuri-kurkumasalaatti

1 punajuuri
2 kananmunaa
3cm pala tuoretta kurkumaa
1tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
3rkl oliiviöljyä
2rkl balsamiviinietikkaa

Keitä munat koviksi kiehuvassa vedessä, laita jääkylmään veteen jäähtymään, jotta munan kypsyminen loppuu ja kuori irtoaa helposti.

Kuori punajuuri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet jääveteen rapsakoitumaan. Pilko kurkuma kuorineen ja paahda kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Kuori munat ja riko isoiksi paloiksi. Tee kastike sekoittamalla oliiviöljy ja balsamietikka ja maustamalla suolalla ja mustapippurilla. Sekoita punajuuri, paahdettu kurkuma, munat ja kastike. Koristele basilikanlehdillä.

Tomaatti-härkis-höystö

2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 pkt Härkistä
2rkl tomaattipyrettä
½ dl kiehuvaa vettä
1tl suolaa
2rkl Dijon-sinappia
Tuoretta lehtipersiljaa
Tuoretta basilikaa
Öljyä paistamiseen

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Hienonna valkosipulit. Lisää kuumalle pannulle öljyyn paistumaan. Lisää härkis ja paistele hetken. Lisää sitten tomaattisose, kiehuva vesi, suola, dijon-sinappi ja yrtit. Anna hautua noin 5 minuuttia.

Taateli-riisikakku rocky road

2dl kermaa
1,5dl suklaalevitettä
1dl taateleita
4 riisikakkua

Vaahdota kerma ja sekoita suklaalevite vaahtoon. Pilko taatelit kulhoon ja murskaa 2 riisikakkua mukaan. Sekoita suklaavaahdon kanssa ja lusikoi kahdelle riisikakulle. Koristele annos tuoreella mintulla.

Lue myös:

    Uusimmat