Kokkisodan seitsemäs jakso inspiroi sekä kasvis- että sekasyöjiä – katso reseptit!
Kokkisodan keittiössä vierailevat koripalloilija Tuukka Kotti sekä nyrkkeilijä Elina Gustafsson.
Julkaistu 10.01.2019 06:00
MTV VIIHDE
Seitsemännessä jaksossaan Kokkisota tarjoilee kiinnostavia ruokia niin kasvis- kuin sekasyöjille.
Kokkisodan seitsemännessä jaksossa vieraiksi saadaan urheilumaailman tähtiä. Koripalloilija, susijengiläinen Tuukka Kotti kohtaa vastustajakeittiössä nyrkkeilijä Elina Gustafssonin. Jakson juontaa tuttuun tapaan Sikke Sumari.
Sekoita kastike yhdistämällä öljy, etikka, suola, pippuri, sriracha ja mangosose.
Kuori ja leikkaa bataatti 1x1 cm kuutioiksi ja laita öljyyn kuumalle pannulle paistumaan, ruskista noin 5 minuuttia. Kuori ja pilko ravut. Lisää ravut ja noin puolet mango- srirachavinegretistä bataattien sekaan ja hauduta kunnes bataatit ovat kypsiä.
Hienonna yrttejä kevyesti ja sekoita pinaatinlehtiin. Lisää puolet mango-srirachavinegretistä, sekoita ja tee vihreistä peti cevichelle. Kumoa valmis ceviche pinaattien päälle, valuta loput kastikkeet pannusta annoksen päälle ja viimeistele tuoreilla yrteillä.
Pujota ravut yhteen vartaaseen. Leikkaa kokonainen valkosipuli keskeltä kahtia, kaada kuumalle pannulle tilkka oliiviöljyä ja hiero puolikasta valkosipulia leikkauspinta alaspäin kuumaan pannuun. Lisää öljyyn myös muutama oksa tuoretta timjamia. Paista varrasta muutama minuutti molemmilta puolilta ja koristele timjamilla.
Bataatti-pinaattipaistos
1 pieni bataatti Kourallinen pinaatinlehtiä 1tl suolaa ½tl mustapippuria ½ sitruunan mehu Öljyä
Kuori bataatti ja leikkaa se tikuiksi. Lisää kuumalle pannulle öljy, bataattitikut, pinaatti, suola, pippuri ja sitruunanmehu. Paista kunnes bataatti on kypsää.
Laita sardelli, öljy ja etikka tehosekoittimeen ja soseuta hienoksi. Kaada salaatinlehtien. Pilko mozzarella ja viimeistele annos tuoreella basilikalla.
Sekoita keltuaiset ja munat durumjauhoihin, lisää tilkka oliiviöljyä ja ripaus suolaa ja vaivaa taikinaksi. Kaulitse ohueksi levyksi. Keitä levyä kiehuvassa vedessä muutama minuutti. Lisää levyn täytteeksi pinaattia ja mozzarellaa ja taita levy kiinni. Lisää levyn päälle basilikaa ja loraus oliiviöljyä.
3 pisteen makkarapannu
1 kiinteä peruna 20g voita 4 sardellifilettä Tuoremakkaraa Öljyä paistamiseen Pinaattia ja basilikaa koristeeksi
Pilko peruna ja makkarat paloiksi. Lisää perunat kuumalle pannulle öljyn sekaan. Paista hetki ja lisää voihin hienonnetut sardellit. Lopuksi lisää makkarat ja koristele annos pinaatilla ja basilikalla.
Dippimunkki
1 kinuskinen berliininmunkki ½ dl sokeria 1prk kookosmaitoa
Lisää sokeri kuumalle pannulle ja anna sulaa. Lämmitä kunnes sokeri karamellisoituu toffeenruskeaksi. Lisää kookosmaito sokerin sekaan koko ajan vispaten ja keitä 5 minuuttia kasaan, sekoitellen aina välillä seosta. Tarjoa kastike dippinä munkin kanssa.
Keitä munat koviksi kiehuvassa vedessä, laita jääkylmään veteen jäähtymään, jotta munan kypsyminen loppuu ja kuori irtoaa helposti.
Kuori punajuuri ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet jääveteen rapsakoitumaan. Pilko kurkuma kuorineen ja paahda kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Kuori munat ja riko isoiksi paloiksi. Tee kastike sekoittamalla oliiviöljy ja balsamietikka ja maustamalla suolalla ja mustapippurilla. Sekoita punajuuri, paahdettu kurkuma, munat ja kastike. Koristele basilikanlehdillä.
Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Hienonna valkosipulit. Lisää kuumalle pannulle öljyyn paistumaan. Lisää härkis ja paistele hetken. Lisää sitten tomaattisose, kiehuva vesi, suola, dijon-sinappi ja yrtit. Anna hautua noin 5 minuuttia.
Vaahdota kerma ja sekoita suklaalevite vaahtoon. Pilko taatelit kulhoon ja murskaa 2 riisikakkua mukaan. Sekoita suklaavaahdon kanssa ja lusikoi kahdelle riisikakulle. Koristele annos tuoreella mintulla.