Kokenut erojuristi tietää, miksi ihmiset eroavat – vältä virheet

Lukemattomia avioeroja työnsä puolesta läpikäynyt, perheoikeuteen erikoistunut asianajaja Joryn Jenkins kertoi Canadian Living -verkkosivustolla, miten avioliitto saadaan toimimaan ja vältetään parisuhteen tavallisimmat sudenkuopat.

Joryn Jenkins kertoo nähneensä 35-vuotisen uransa aikana lähes kaikki mahdolliset syyt eroihin. Siksi hänelle on syntynyt käsitys siitä, mikä saa liiton kukoistamaan ja mikä toisaalta tuhoaa sen.

Ennen avioliittoa

Ymmärrä, että tuleva puolisosi ei tule muuttumaan

Useimmat ovat tietoisia kumppaninsa ”vioista” jo ennen naimisiinmenoa, mutta useimmat myös uskovat, että kumppanin käytös tulee muuttumaan. Ymmärrä tämä: hän ei tule muuttumaan. Itse asiassa ajan myötä ärsyttävät piirteet todennäköisesti vain pahenevat tai tulevat näkyvimmiksi. Ennen kuin sanot tahdon, päätä, voitko oikeasti elää juuri näiden oikkujen kanssa ikuisesti.

Valitse kumppani, jonka kanssa olette yhtä mieltä raha-asioista

Raha on yleinen avioeron syy. Pareilla on usein hyvin erilaiset filosofiat rahankäytön suhteen, ja niitä voi olla vaikea sovittaa yhteen. Jos valitsee kumppanin, jonka kanssa on yhtä mieltä siitä, mihin ja miten rahaa käytetään ja säästetään, tie näyttää jo hieman tasaisemmalta.

Häiden jälkeen

Ymmärrä, että avioliitto on kovaa työtä

Aloittakaa avioliitto sillä ajatuksella, että teette joka päivä yhdessä töitä naimisissa olemisen eteen. Kun ongelmia ilmaantuu, käsitelkää ne. Älkää jääkö odottamaan, että jännitys tai kireys suhteessa eskaloituu pahaksi riidaksi älkääkä unohtako niitä pieniä asioita, joiden takia ylipäätään ihastuitte toisiinne. Vaalikaa yhteistä aikaa: se, että näette toisianne päivittäin, ei tarkoita, että todella kohtaisitte.

Käykää säännöllisesti parisuhdeterapiassa

Parisuhdeterapiaan ei kannata mennä vasta, kun lusikat ovat jo jaossa. Terapiaan meneminen ei tarkoita, että ollaan epäonnistuttu vaan että halutaan oppia. Terapeutti voi auttaa paria parantamaan vuorovaikutustaan sekä ratkaisemaan ongelmia jo ennen kuin suhde on vaikeuksissa.

Päättäkää kasvaa yhdessä

Monet menevät naimisiin ennen kuin ovat päässeet yhteisymmärrykseen esimerkiksi rahankäytön, lasten kasvatuksen tai uskonnon kaltaisista herkistä aiheista. Sivistäkää itseänne yhdessä. Kun olette samalla sivulla, voitte päättää jo ennen ongelmien ilmaantumista, miten vaikeita asioita käsitellään.

Varmistakaa, että molemmilla on yksi yhteinen vapaapäivä viikossa

Vahvan suhteen ylläpito vaatii yhteistä aikaa. Nukkukaa yhtenä aamuna viikossa pitkään ihan vain haliaksenne ja jutellaksenne sängyssä. Hampaat voi käydä harjaamassa, mutta sitten palataan toisen viereen ja käydään läpi viikon tapahtumat, purkaudutaan töistä tai nauretaan hauskoille sattumuksille. Laittakaa myös ovi kiinni ja päättäkää, että tämä on vain vanhempien aikaa.

Aloittakaa yhteinen harrastus

Omia harrastuksia on hyvä olla, mutta jotain on tärkeää myös jakaa yhdessä. Juoskaa maratoneja, pelatkaa golfia, katsokaa elokuvia tai käykää bingossa. Mitkä tahansa mielenkiinnon kohteet sitten jaattekin, osallistukaa niihin parina.

Käykää suihkussa yhdessä

Yhdessä peseytyminen on loistava hetki rentoutua sekä suunnitella ja keskustella asioista ilman pieniä korvia salakuuntelemassa. Lisäksi siitä on helppo pitää kiinni kiireisessäkin aikataulussa, koska jokaisen täytyy peseytyä.

Kun aika kuluu

Älkää koskaan lakatko harrastamasta seksiä

Seksi on se yksi asia, jonka useimmat pariskunnat jakavat vain toistensa eivätkä kenenkään muun kanssa. Avioparina olette tämän tarpeen suhteen riippuvaisia toisistanne. Vaikka olisi väsynyt tai et sillä tuulella tai puoliso ei vain sillä hetkellä viehättäisi, niin kannattaa nähdä vaivaa sen eteen, että seksi säilyy säännöllisenä osana parisuhdetta.

Ymmärrä, että ruoho ei ole vihreämpää aidan toisella puolella

Joskus voi tulla houkutus tutustua lähemmin uuteen ja jännittävään ihmiseen. Muista kuitenkin, että kaikissa on omat vikansa. Sivusuhteen aikaansaama myllerrys on harvoin jännityksen väärti: pölyn laskeuduttua useimmat ihmiset eivät ole yhtään sen onnellisempia kuin aikaisemminkaan. Harjoita onnellisuutta sen ihmisen kanssa, johon olet sitoutunut. Tehkää myös aktiivisesti yhdessä töitä sen eteen, että muistaisitte, miksi valitsitte toisenne.

Älä luovuta liian nopeasti

Muista, että lupasitte olla yhdessä niin myötä- kuin vastoinkäymisissä. Väistämättä joskus on vastoinkäymisten aika. Jos kestätte myrskyn yhdessä ettekä hylkää laivaa, on mahdollista, että myötätuulet palaavat.

Lähde: Canadianliving.com

Miksi erotaan ja miten eron voi välttää?

Parisuhdekouluttaja, tietokirjailija ja Eroseminaarin menetelmäkouluttaja Marianna Stolbow kertoi MTV Lifestylelle avioliittojen ongelmista ja keinoista eron välttämiseksi.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja