Kokeilitko jo? Näin otat haltuun iPhonen uuden päivityksen "nerokkaan" ominaisuuden

Näin toimii iPhonen uusi ominaisuus, jolla voit kopioida vain osan kuvasta 2:42
Näin toimii iPhonen uusi ominaisuus, jolla voit kopioida helposti vain osan kuvasta.

Uuden ohjelmapäivityksen suoma ominaisuus iPhone-käyttäjille on aiheuttanut innostusta monestakin syystä.

Uusin iPhonen ohjelmistopäivitys, iOS 16, on saanut puhelimen käyttäjiltä paljon kiitosta – varsinkin yhdellä osa-alueella.

Jopa nerokkaaksi ratkaisuksi kehuttu ominaisuus mahdollistaa tietyn elementin kopioimisen kuvasta ja sen tallentamisen joko omaksi kuvakseen tai esimerkiksi lähettämisen edelleen viestissä. Toisin sanoen, kuvasta pystyy näppärästi poistamaan taustan.

Uudelle ominaisuudelle onkin keksitty jo jos jonkinlaista käyttöä .

Katso yllä olevalta videolta, miten taustan poistaminen käytännössä tapahtuu.

Virtuaalinen vaatekaappi

Uusi ominaisuus on ilahduttanut varsinkin muodin ystäviä, sillä sen avulla voi luoda itselleen "virtuaalisen vaatekaapin", kirjoittaa News.com.au.

Monella meistä menee aamuisin aikaa siihen, kun seisomme vaatekaapin edessä ja koitamme muistella, mitä kaikkea siellä on ja mitkä vaatteet sopivat keskenään yhteen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos otat usein itsestäsi asukuvia, voit käyttää uutta ominaisuutta "leikkaamaan" kuvista irti asusi ja liittämään sen esimerkiksi Muistiinpanot-sovellukseen ja koota sinne kollaasin asuistasi eri tilanteisiin.

Meemejä ja kuvakollaaseja

Joskus parasta kuvassa ei ole kokonaisuus vaan siinä esiintyvä henkilö tai eläin. Elitedaily-sivusto nostaakin esille iPhonen uuden ominaisuuden hyödyntämisen omien meemien tekemisessä.

Voit liittää kopioimasi osan kuvasta toiseen kuvataustaan esimerkiksi Instagramissa tai Canva-sovelluksessa.

Instagramissa se käy avaamalla Tarina-osion ja valitsemalla haluamasi taustakuvan. Mene sitten kuvagalleriaan ja valitse haluamasi osio kuvasta ja paina kopioi. Mene takaisin Instagramiin, napauta taustakuvaa jolloin näytölle ilmestyy teksti "Instagram haluaa sijoittaa Kuvat-leikepöydältä, sallitaanko tämä?".

Valitse "Salli sijoittaminen", paina kuvasta ja siihen avautuu tekstityökalu. Paina mistä tahansa kohtaa kuvaa ja siihen ilmaantuu vaihtoehto "Sijoita". Kopioimasi elementti ilmestyy taustakuvan päälle ja voit siirrellä sitä tai vaihtaa sen kokoa vapaasti. Kun olet valmis, paina ruudun oikeasta yläkulmasta ikonista, jossa on kolme pistettä ja valitse "Tallenna".

Lisää vinkkejä löydät jutun alusta löytyvältä videolta.

Katso myös: Mittanauha kateissa? iPhone auttaa – näin mittaat puhelimellasi

Mittanauha kateissa? iPhone auttaa – näin mittaat puhelimellasi 0:54
Tiesitkö, että iPhonessasi on sekä mittanauha että vatupassi?

Lähteet: ElitedailyNews.com.au

Lue myös:

    Uusimmat