Apple tuo iPhoneen kaivatun toiminnon, mutta jonkun on kuoltava ennen kuin siitä on mitään iloa

Ota iPhonen uudella kikalla entistä enemmän irti puhelimestasi! 0:38
Tällä näppärällä kosketuskikalla saat enemmän irti iPhonestasi – napauta vain takakuorta!

Teknologiajätti Apple esitteli aiemmin tällä viikolla iPhone-puhelimiensa seuraavaa käyttöjärjestelmää. Syksyllä saataville tuleva iOS-päivitys kantaa järjestysnumeroa 15 ja pitää sisällään monta uutta ominaisuutta. Yksi niistä on tehty helpottamaan läheistesi elämää sen jälkeen, kun sinä olet itse siirtynyt ajasta iäisyyteen.

Apple on ollut toistaiseksi takamatkalla esimerkiksi Googleen ja Facebookiin nähden siinä, millaisia työkaluja se on antanut käyttäjilleen mahdollisen yllättävän kuoleman varalta. Seuraava käyttöjärjestelmäpäivitys lupaa kuitenkin muuttaa asian laidan.

Applen iPhonelle syksymmällä ladattavaksi tuleva iOS 15 -käyttöjärjestelmäpäivitys pitää sisällään toiminnon, joka helpottaa henkilön digitaalisen omaisuuden käsittelemistä siinä tapauksessa, että henkilö on menehtynyt.

Tulevassa päivityksessä iCloud-pilvipalveluun ja Apple ID:hen tulee ominaisuus, jonka avulla käyttäjä voi nimetä henkilön, jolle sallitaan pääsy hänen laitteeseensa ja pilveensä tallennettuihin tietoihin, kuten vaikkapa valokuviin, sen jälkeen, kun käyttäjä itse on kuollut.

Tällä hetkellä esimerkiksi perheenjäsenen laitteeseen tai iCloudiin on hyvin hankala päästä käsiksi tämän kuoleman jälkeen. Aiheesta uutisoivan MacRumorsin mukaan edes kuolintodistuksen toimittaminen Applelle ei ole oikotie onneen.

Tuleva iOS 15 mahdollistaa yhteyshenkilön nimeämisen siltäkin varalta, että käyttäjän Apple ID:n tai iCloudin salasana on unohtunut. Tämän henkilön vahvistaessa käyttäjän henkilöllisyyden, Apple voi avata kyseisen tilin.

Lähde: MacRumors

Lue myös:

    Uusimmat