Mainos

Koira auttoi 5-vuotiasta erityislasta – kiusattu poika sai itsevarmuutensa takaisin

Ihmisen paras ystävä auttoi 5-vuotiasta poikaa saamaan elämänilonsa takaisin.

Australialaisella Quaden Baylesilla, 5, on harvinainen akondroplasia eli lyhytkasvuisuusoireyhtymä. Sairaus näkyy siten, että poika on ikätovereitaan lyhempi.

Lyhytkasvuisuutensa vuoksi poikaa on kiusattu koko hänen pienen ikänsä, mikä on aiheuttanut pojalle paljon surua.

Kaikki kuitenkin muuttui, kun perheeseen tuli Shih Tzu -rotuinen 9-vuotias koira Buddy. Erityisen tarinasta tekee se, että suloisella pienellä koiralla on sama oireyhtymä kuin Quadenilla.

Pojan äiti Yarraka Bayles kertoo Todayn haastattelussa, että koiran tultua perheeseen hän kuuli poikansa sanovan ensimmäisen kerran, että hänellä on akondroplasia. Aiemmin sana oli kielletty perheessä. Nyttemmin Quaden kertoo kaikille ylpeänä, että sekä hänellä että hänen koirallaan on sama sairaus.

Pojalle oman sairauden käsittely on ollut vaikeaa, sillä häntä on kiusattu siitä julkisesti. Quaden on pituudeltaan noin puolet ikätovereistaan ja pojan raajat ovat myös lyhemmät.

Ikäviä kommentteja myös aikuisilta

Pojan äiti kertoo odottaneensa, että pojan ikätoverit saattaisivatkin kommentoida tämän pituutta, mutta äidin on yllättänyt täysin se, että kommentteja tulee myös aikuisilta ihmisiltä.

– Kauppakeskukset ovat pahimpia. Kerran eräs lapsi asteli suoraan hänen eteensä ja sanoi: ”Hyi!” äiti kertoo.

Ihmiset, niin aikuiset kuin lapset, ihmettelevät ääneen julkisilla paikoilla, mikä poikaa oikein vaivaa ja miksi hänen päänsä on niin iso. Toiset saattavat vain kommentoida, että onpa poika ruma tai näyttääpä hän pelottavalta. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Kommentit saavat Quadenin alakuloiseksi – toisinaan jopa vihaiseksi.

– Se on vaikuttanut häneen niin, että poika on tarvinnut psykiatrista apua. Quaden on jopa sanonut toivovan olevansa kuollut, äiti kertoo.

Buddyn saapumisella perheeseen oli kuitenkin merkittävä positiivinen vaikutus poikaan: Quadenista tuli itsevarmempi, iloisempi ja enemmän sinut sairautensa kanssa.

– Sairauden hyväksyminen on ollut koko perheelle merkittävin asia: meidän ei enää tarvitse varoa siitä puhumista, äiti kertoo.

– Buddy on tuonut paljon iloa meille kaikille.

Video: Miksi ei saa kiusata? Suomalaislapset kertovat.

Lähde: Today

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.