Kohutun siviilikanteen sopineen Andrew'n entiseltä hierojalta paljastus prinssin toiminnasta: "Se oli vain niin jännittynyttä ja outoa"

Prinssi Andrew joutuu oikeuteen seksuaalirikossyytöksistä – tapaus liittyy Epsteinin seksirinkiin 0:45
Näin prinssi Andrew'n oikeudenkäynnistä uutisoitiin vuoden 2022 alussa

Prinssi Andrew'ta hoitanut hieroja väittää, että tämä oli hänen kauhistuttavin asiakkaansa.

Prinssi Andrew'n skandaali on saanut jälleen lisää tuulta alleen, kun hieroja Emma Gruenbaum astui julkisuuteen kertomaan omasta kokemuksestaan prinssin hierojana.

Gruenbaum oli 34-vuotias urheiluhierontaterapeutti Wentworth Clubissa Surreyssa, kun hänen asiakkaakseen tuli Andrew'n ex-vaimo Sarah Ferguson vuonna 2005. Fergie suositteli  palvelua myös  Andrew'lle, joka saapui tämän vastaanotolle.

Guenbaum tapasi Andrew'n ensimmäistä kertaa pari kuukautta sen jälkeen, kun ensimmäiset seksuaalirikossyytteet nostettiin Andrew'n ystävää, sittemmin vankeudessa menehtynyttä Jeffrey Epsteinia vastaan.

Gruenbaum kertoo herttuan kommentoineen hierontakäynnillään hänen takapuoltaan, jonka jälkeen hän oli jäänyt tuijottamaan vielä Gruenbaumia intensiivisesti. Tapauksen epämiellyttävyyden seurauksena Gruenbaum oli kiroillut herttualle ja käskenyt tätä lopettamaan.

– Se oli vain niin jännittynyttä ja outoa, Gruenbaum sanoi The Sunin haastattelussa.

Samalla hän otti kantaa Andrew'n väitettyihin syytöksiin seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Prinssin väitetään hyväksikäyttäneen Virginia Giuffrea tämän ollessa alaikäinen.

Andrew'n lakitiimi sanoi hiljattain, että Virginia Giuffre saattaa kärsiä vääristyneistä muistoista. Gruenbaum kuitenkin kertoo pitävänsä Giuffren puolia.

– En halua istua sivussa puhumatta siitä, miten hän suhtautui minuun, koska hän kutsuu Virginiaa harhaanjohtavaksi.

Gruenbaumilla oli tuohon aikaan runsaasti julkisuudesta tuttuja asiakkaita, mutta Andrew'n käytös oli hänen mukaansa poikkeuksellista.

– Minulla oli paljon korkean profiilin asiakkaita ja kävin usein heidän kodeissaan. Andrew oli hyvin erilainen. Hän oli viittasi seksiin jatkuvasti alusta alkaen.

Gruenbaumia oli kielletty ottamasta omaa hierontapöytää mukaan, jonka lisäksi hovin henkilökunta johdatti hänet Andrew'n makuuhuoneeseen.

– Sanoin, etten tuntenut oloani hyväksi siitä, että hieronta tehtäisiin hänen makuuhuoneessaan. Katsoin hierontapöytää ja totesin sen olevan aivan liian korkea. Pöytä ulottui lantiolleni, joten olisin hieronut häntä rintojeni korkeudelta, mitä en tietenkään halunnut.

Andrew oli saapuessaan kehunut Gruenbaumin takapuolta ja kysynyt, että harrastaako hän anaaliseksiä. 

– Hän puhui koko hieronnan ajan anaaliseksistä ja vitsaili siitä. Hän kysyi milloin olen viimeksi harrastanut seksiä. Käskin häntä olemaan hiljaa.

Lopulta Gruenbaum kertoi ymmärtäneensä, että prinssi piti siitä, kun häntä toruttiin kuin alakouluikäistä poikaa.

Kuluvalla viikolla uutisoitiin, että prinssi Andrew ja Virginia Giuffre ovat sopineet kohutun seksuaalirikossyytöksen Yhdysvalloissa. Giuffre syytti Andrew'ta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, joka tapahtui vuonna 2001 Giuffren ollessa 17-vuotias seksuaalirikoksista tuomitun, vuonna 2019 menehtyneen Jeffrey Epsteinin uhri. 

Giuffren kanteen mukaan hänet pakotettiin harrastamaan seksiä kolmeen otteeseen Andrew'n kanssa, kun hän oli 17-vuotias eli Yhdysvaltojen lain mukaan alaikäinen. Andrew itse oli tapahtumien aikaan 2000-luvun alussa nelikymppinen. 

Tammikuun alussa yhdysvaltalaisen oikeuden tuomari Lewis Kaplan antoi päätöksensä, jonka mukaan Giuffren siviilikanne etenee siviilioikeudenkäyntiin. Yhdysvalloissa oikeudelle toimitetun dokumentin mukaan Giuffre ja prinssi Andrew pääsivät sopuun helmikuussa Giuffren jättämässä siviilikanteessa oikeudenkäynnin ulkopuolella. Andrew on kiistänyt kaikki syytteet eikä häntä vastaan ole nostettu rikossyytettä. 

Lue myös:

    Uusimmat