Prinssi Andrew'n sosiaalisen median tilit poistettiin – hovin kotisivuilla tyly osoitus kuninkaallisen asemasta perheessään

Prinssi Andrew joutuu oikeuteen seksuaalirikossyytöksistä – tapaus liittyy Epsteinin seksirinkiin 0:45
Prinssi Andrew joutuu oikeuteen seksuaalirikossyytöksistä – tapaus liittyy Epsteinin seksirinkiin

Prinssi Andrew'n virallisia tilejä ei löydy enää lainkaan sosiaalisesta mediasta.

Prinssi Andrew'n kaikki viralliset sosiaalisen median tilit on poistettu kaikessa hiljaisuudessa. Vielä aiemmin tammikuussa aktiivisena olleet The Duke of York -tilit Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa sekä Youtubessa ovat nyt hävinneet kokonaan. 

61-vuotias Andrew menetti hiljattain kaikki sotilasarvonsa sekä "hänen kuninkaallinen korkeutensa" -arvonimensä. Buckinghamin palatsi ilmoitti lisäksi, ettei prinssi tule enää edustamaan kuninkaallisissa tehtävissä. 

Myös Buckinghamin palatsin virallisilla kotisivuilla on ilmoituksen myötä typistetty Andrew'n roolia kuninkaallisessa perheessä merkittävästi.

Sivulta on poistettu listaus Andrew'n arvonimistä sekä suojeluskohteista. Andrew löytyy sivulta yhä listattuna kuninkaallisen perheen jäsenenä, vaikka ensimmäinen asia, mitä prinssin omalta sivulta löytyy, on palatsin tiedote päätöksestä koskien Andrew'n tulevaisuutta hovissa. Prinssin kuninkaallisena tekemät työt on listattu sivulla menneessä aikamuodossa. 

Andrew on ollut pitkään keskellä valtavaa skandaalia. Pian Andrew joutuu siviilioikeudenkäyntiin Yhdysvalloissa siviilikanteen takia, jonka on nostanut 38-vuotias Virginia Giuffre. Kanteen mukaan Giuffre väittää joutuneensa edesmenneen liikemiehen Jeffrey Epsteinin pyörittämän seksikaupparingin uhriksi ja että hänet pakotettiin harrastamaan seksiä kolmeen otteeseen Andrew'n kanssa, kun hän oli 17-vuotias eli Yhdysvaltojen lain mukaan alaikäinen. Andrew itse oli tapahtumien aikaan 2000-luvun alussa nelikymppinen. 

Tammikuun alussa yhdysvaltalaisen oikeuden tuomari Lewis Kaplan antoi päätöksensä, jonka mukaan Giuffren siviilikanne etenee siviilioikeudenkäyntiin

Lue myös:

    Uusimmat