Prinssi Andrew oikeuteen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – häntä syyttää Epstein-vyyhden uhri Virginia Giuffre

Britannian prinssi Andrew joutuu Yhdysvalloissa oikeuteen seksuaalisesta hyväksikäytöstä epäiltynä. Prinssin on haastanut oikeuteen 38-vuotias Virginia Giuffre, joka sanoo olleensa yksi useista rikoksista syytetyn kohuliikemies Jeffrey Epsteinin hallinnoiman seksivyyhden uhreista.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että Giuffren mukaan prinssi Andrew käytti häntä seksuaalisesti hyväkseen 20 vuotta sitten hänen ollessaan 17-vuotias. Giuffre kertoo olleensa tuolloin myös Epsteinin hyväksikäytön uhri.

– Rikkaat ja kuuluisat eivät pääse laistamaan vastuusta siitä, mitä he ovat tehneet. Toivon, että myös muut uhrit huomaavat, että on mahdollista lopettaa vaikeneminen ja pelossa eläminen ja saada elämänsä takaisin puhumalla ja vaatimalla oikeutta, Giuffren medialle jakamassa lausunnossa todetaan.  

Prinssi Andrew vetäytyi kuninkaallisista edustustehtävistään vuonna 2019 sen jälkeen, kun hänen kytköksensä Epsteiniin ja mahdollisiin rikoksiin tuli julki. Katso video:

Prinssi Andrew vetäytyy julkisista tehtävistä Epstein-kytkösten vuoksi 1:10

Prinssi Andrew ei ole vastannut syytteisiin

Prinssi Andrew’n, 61, leiristä syytteisiin ei ole vielä vastattu millään tavalla. Syyttäjien mukaan prinssi ei myöskään ole ollut avulias jutun tutkinnassa.

Giuffre kertoo, että hän oli kaksi vuotta sitten 66-vuotiaana tutkintavankeudessa kuolleen Epsteinin seksikaupan uhri vuosina 2000-2002, aluksi 16-vuotiaana.

Syyteen mukaan prinssi Andrew pakotti Giuffren seksiin Lontoossa, Epsteinin pitkäaikaisen kumppanin Ghislainen Maxwellin kotona, sekä Epsteinin tiluksilla New Yorkissa ja Yhdysvaltain Neitsytsaarilla.

Giuffre on kertonut Epsteinin vieneen hänet Lontooseen tapaamaan Andrew’ta ja pitäneen häntä seksiorjana Maxwellin avustuksella.

– Andrew’n varallisuus, asema ja suhteet sallivat hänen hyväksikäyttää pelästynyttä, haavoittuvaa lasta, jota kukaan ei suojellut, syytteessä todetaan.

Vuonna 2019 BBC:n haastattelussa prinssi Andrew sanoi, ettei muista tavanneensa Giuffrea ja kielsi jyrkästi olleensa seksuaalisen hyväksikäytön.

Lue myös:

    Uusimmat