Seksuaalirikoksesta epäilty Prinssi Andrew menetti sotilasarvonsa eikä edusta enää kuninkaallisissa tehtävissä

0:45
Prinssi Andrew joutuu oikeuteen seksuaalirikossyytöksistä – tapaus liittyy Epsteinin seksirinkiin

Prinssi Andrew on epäiltynä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Yorkin herttua, prinssi Andrew on yleisradio BBC:n mukaan menettänyt virallisesti sotilasarvonsa. Jatkossa prinssiä ei myöskään puhutella enää "Hänen kuninkaallisena korkeutenaan".

Herttuan nykyiset roolit ja velvollisuudet jaetaan kuninkaallisen perheen kesken. Hän ei osallistu jatkossa mihinkään kuninkaallisiin edustustehtäviin. 

Prinssi Andrew luopui titteleistään, kun häntä vastaan nostettiin siviilikanne koskien seksuaalista hyväksikäyttöä. Hän siis kohtaa mahdollisen oikeudenkäynnin jatkossa siviilihenkilönä. 

Kiistää syytteet

Asianomistajan, nykyisin 38-vuotiaan Virginia Giuffren mukaan edesmennyt seksuaalirikollinen ja liikemies Jeffrey Epstein oli säännöllisesti käyttänyt häntä hyväkseen. Giuffren mukaan Epstein, prinssi Andrew ja seurapiirijulkimo Ghislaine Maxwell pakottivat hänet alaikäisenä seksiin prinssi Andrew'n kanssa.

61-vuotias prinssi Andrew on kiistänyt syytteet. Hän on kuningatar Elisabetin toinen poika. Vuonna 2019 hän luopui kuninkaallisista velvollisuuksista hänen ja Epsteinin ystävyyden takia.

Epstein kuoli vankisellissään New Yorkissa vuonna 2019, kun hän odotti oikeudenkäyntinsä alkamista. 66-vuotiaan Epsteinin kuolemaa pidetään itsemurhana. Häntä epäiltiin alaikäisten tyttöjen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja seksikaupasta.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja