Koditon 17-vuotias halusi korkeakouluun – keräsi kolme miljoonaa dollaria stipendeinä

Kodittomaksi joutunut Tupac ei luovuttanut opiskelujensa suhteen. Sinnikkyys kannatti: nuori mies sai yli kolme miljoonaa dollaria stipendirahaa!

Yhdysvaltalainen Tupac Mosley jäi kodittomaksi vuoden 2019 alussa. Tupacin perhe joutui isän kuoleman myötä rahavaikeuksiin; kun mies menehtyi vuonna 2017, perhe ei kyennyt maksamaan laskujaan ja häädettiin lopulta kodistaan.

Tupacin, 17, mukaan motellien lattioilla nukkuminen oli hänen elämänsä pohjakosketus. Nyt nuoren miehen tuuri on kuitenkin kääntynyt, kertoo BBC.

Haaveili "vain" miljoonan stipendipotista

Ahkerasti opiskellut Tupac sai lopulta paikan 40:een korkeakouluun. Koska koulutus maksaa rahaa, tarina voisi olla surullinen; nyt lopputulos on kuitenkin onnellinen, sillä Tupac on saanut opiskelupaikkojensa ohella stipendejä huikean kolmen miljoonan dollarin arvosta.

Tupac haaveili aluksi miljoonan stipendipotista. Tavoitteen ylittyminen oli "sokki".

– Kun kuulin, että sain kolme miljoonaa, olin paljon enemmän kuin riemuissani, mies kuvasi CNN:lle.

"He antoivat minulle rohkeutta jatkaa"

Opinto-ohjaajansa avustuksella Tupac haki kouluhin ja anoi stipendejä, jotta voisi maksaa opiskelunsa. Koulusta hän valmistui kiitettävin arvosanoin.

Osakiitoksen menestyksestään Tupac antaa hyväntekeväisyysjärjestölle, jonka leirintäalueella perhe sai asua maksutta.

– Jos perhettäni, ystäviäni, opettajia ja ohjaajia, jotka pitivät minut liikkeessä tämän kaiken läpi, ei olisi, en välttämättä olisi tässä pisteessä nyt, Tupac kiittelee.

– He antoivat minulle rohkeutta jatkaa, enkä koskaan luovuttanut.

Aikoo opiskella sähköinsinööriksi

Nyt Tupac on muuttanut oikeaan, omaan asuntoonsa. Vaikka kaikki ovet olivat miehelle avoinna, hän halusi silti jäädä opiskeluaikanakin perheensä lähelle.

– He auttoivat minua saavuttamaan tämän, joten pysyn heidän lähellään, mies kommentoi.

Kouluista Tupac valitsi Tennesseen yliopiston. Hän aikoo opiskella sähköinsinööriksi. Muita vaikeassa tilanteessa olevia Tupac kehottaa taistelemaan.

– Älä koskaan anna olosuhteidesi, millaiset ne sitten ovatkin, olla sellainen vuori, jonka ylitse et voisi kiivetä.

Lähteet: BBC, CNN

Lue myös:

    Uusimmat