Kiusallinen paljastus MM-jalkapallon kulisseista – näillä erityisvaatimuksilla Gianni Infantinon asemaa pönkitettiin

0:52
Katso videolta: Gianni Infantino joutui buuausmyrskyn kohteeksi MM-kisoissa.

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino oli tuttu näky lajin miesten MM-kisojen tv-lähetyksissä. The Times sai haltuunsa sähköpostin, jossa oli tiukka vaatimuslista tv-lähetyksiä tuottaneelle yhtiölle.

MM-kisatuotannot tehneelle yhtiölle toimitetun listan mukaan Infantinoa tuli kuvata vähintään kertaalleen tv-lähetykseen joka ottelussa. Infantinoa ei saanut kuvata koskaan käyttämässä puhelintaan, eikä myöskään arabiviranomaisista ei saanut ottaa lähikuvaa polvien alta.

Dagbladetin toimittaja Esten O. Säther kirjoitti kommentissaan tylyä tekstiä jalkapallopomosta.

– Tällaiseksi kansainvälinen jalkapallo on tullut ja ei ole enää pelkästään kyse Fifa-pomosta, joka oikeastaan rakastaa vain itseään. Se huolettaa puheenjohtajaa, joka ei ole oikeastaan koskaan rakastanut jalkapalloa. Hän ei kasvanut jalkapalloilijana, vaan nuorena, joka oli hyvä organisoimaan muita, Säther kirjoitti.

The Timesin mukaan sääntöjä rikottiin ainakin kertaalleen. Tuolloin Infantino kuvattiin käyttämässä puhelintaan. Ottelun ohjaajan kerrotaan saaneen tiukan ripityksen teostaan.

Argentiinan kultajuhliin päättyneitä Qatarin MM-kisoja on kritisoitu suuresti kuolleiden siirtotyöläisten, ihmisoikeusrikkomuksien sekä seksuaalivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden kohtelun takia.

Katso alta: Gianni Infantino hämmensi tempauksellaan Pelén hautajaisissa.

0:38

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja