Fifa-pomo Gianni Infantino kommentoi hävytöntä käytöstään Pelén ruumiinvalvojaisissa – "Otan sen mielelläni vastaan"

0:38
Katso videolta: Gianni Infantino käytös aiheutti someraivon.

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino sai rajua kritiikkiä, kun hänet kuvattiin ottamassa selfieitä menehtyneen jalkapallolegenda Pelén arkun vieressä.

Infantinon toiminta aloitti sosiaalisessa mediassa todellisen myrskyn. Nyt Infantino on vastannut saamaansa palautteeseen. Hän myönsi olevansa järkyttynyt kritiikistä.

– Haluan selventää, että minulle oli kunnia, kun mahtavan Pelén joukkuetoverit ja perheenjäsenet kysyivät, jos voisin ottaa muutaman yhteiskuvan heidän kanssaan. Minä suostuin tietenkin heti. Pelén joukkuetoverit pyysivät ottamaan selfien meistä kaikista, mutta he eivät osanneet tehdä sitä. Olin auttavainen ja otin puhelimen heiltä ja otin kuvan  heidän puolestaan, Infantino kirjoitti Instagramissa.

– Jos Pelén joukkuetoverin auttaminen aiheuttaa kritiikkiä, niin otan sen mielelläni vastaan. Minulla on niin paljon kunnioitusta Peléä kohtaan, että en tekisi mitään joka olisi epäkunnioittavaa. Toivon, että heillä jotka julkaisivat tai sanoivat asioita tietämättä ja ilman tiedon etsimistä, olisi soveliaisuutta ja rohkeutta tunnustaa olleensa väärässä ja korjata sanomansa, Infantino totesi.

Lukuisat toimittajat ja lajivaikuttajat olivat ladanneet kovaa tekstiä Infantinosta, mutta Brasilian asiantuntija ja kirjailija Leo Doria muistutti, vaikka suurin osa Infantinoon kohdistuvasta kritiikistä on oikeutettua, niin Brasiliassa ihmisen kuolemaa käsitellään eri tavoin.

– Siitä on tullut jo hiukan lapsellista. Kaikki, mitä Infantino tekee on väärin. Näyttää siltä, että hän on maailman pahin ihminen. Brasiliassa on tilaisuuksia, jossa on valoisa ja vapaa tunnelma, vaikka olisikin kyse surullisesta tilaisuudesta. En olisi ottanut sitä kuvaa, mutta ymmärrän brasilialaisia, jotka tekevät niin. Siinä seisominen osoitti hiukan huonoa makua, mutta olen varma, että useampi henkilö on kysynyt kuvaa, Doria totesi NRK:lle.

Infantino oli yksi ensimmäisistä henkilöistä, jotka olivat osoittamassa kunniaa Pelélle. Hän kertoi myös tilaisuudessa, että kaikkien Fifan jäsenmaiden tulisi nimetä jalkapallostadion Pelén mukaan.

Katso alta Infantinon julkaisu. Tekstin saat näkyviin klikkaamalla kuvaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja