Kissa oli kuolla suolamyrkytykseen – syyksi paljastui trendikäs sisustusesine

Näin etsit punkkeja kissan turkista 0:53
Videolla näytetään, miten etsiä punkkeja kissan turkista.

Himalajansuolalamppu on kaunis tunnelmanluoja, mutta se kannattaa pitää lemmikkien ulottumattomissa.

Himalajansuolalampun nuoleminen saattaa nimittäin johtaa kissan tai koiran suolamyrkytykseen, joka voi aiheuttaa kipua, oksentelua, sairaskohtauksia ja jopa kuoleman.

Varoitus on lähtenyt kiertämään sen jälkeen, kun uusiseelantilainen Maddie Smith kertoi Facebook-julkaisussaan, että hänen Ruby-kissansa lähes kuoli nuoltuaan himalajansuolalamppua.

Neurologisten oireiden syyksi paljastui suolalamppu

Maddie oli herännyt eräänä aamua ja huomannut Rubyn kävelevän erittäin oudosti. Omistaja epäili kissansa kärsivän kylmyydestä ja petasi tälle lämpimän pedin ennen töihin lähtöään.

Palattuaan takaisin töistä Maddie huomasi Rudyn kunnon romahtaneen. Kissaa lähdettiin pikapikaa viemään eläinlääkärille.

Eläinlääkäri ilmaisi syvän huolensa Rudyn neurologisista ongelmista. Kissa ei kyennyt kävelemään, näkemään, kuulemaan eikä edes syömään tai juomaan kunnolla.


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

– Hänen perusaistinsa ja kykynsä olivat 12 tunnissa kadonneet. Hän oli niin avuton, Maddie kirjoittaa.

Verikokeista selvisi, että Rudyn veren natriumtasot olivat äärimmäisen korkeat. Kissa oli saanut suolamyrkytyksen, ja syyksi epäiltiin himalajansuolalampun nuolemista. Liiallinen suola-annostus oli saanut Rudyn aivot turpoamaan, mistä neurologiset oireet johtuivat.

Suolamyrkytys voi olla kissoille ja koirille hengenvaarallinen. Myrkytysoireita voivat olla esimerkiksi oksentelu, ripuli, alentunut ruokahalu, sairauskohtaukset sekä jopa koomaan vajoaminen.

Nosta suolalamppu lemmikin ulottumattomiin

Eläinlääkärit onnistuivat pelastamaan Rudyn, mutta kissan kuntoutuminen on vielä kesken.

Maddie varoittaa nyt kaikkia lemmikinomistajia himalajansuolalampun riskeistä. Hän ei tiennyt valaisimen vaaroista lemmikeille ja hankkiutui eroon omastaan tapauksen jälkeen. Mikäli suolalampusta ei halua luopua, kannattaa se nostaa lemmikin ulottumattomiin.

Maddie luonnehtii suolalamppua kuin lemmikkien sipseiksi. The Epoch Times -sivusto kertoo, että kissojen suositellaan saavan 16,7 milligrammaa suolaa päivässä. Suolalamppuun koukuttunut kissa saa nopeasti määrän täyteen.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähteet: Facebook, The Epoch Times, Metro UK

Lue myös:

    Uusimmat