Kuvat, jotka jokaisen koiranomistajan on nähtävä: Näin pahaa jälkeä särkylääke voi saada aikaan

Kuva eläinlääkärin vastaanotolle tulleesta koirasta särkee sydämiä. Miten näin oikein on päässyt käymään?

Facebook-sivusto Roxy the STSD Service Dog jakoi edelleen erään koiranomistajan päivityksen, jolla on äärimmäisen tärkeä muistutus. Kuvat näyttävät karmivalla tavalla sen, mitä ihmisille suunnatut lääkkeet voivat oikein saada aikaan lemmikin elimistössä.

– Tälle omistajalle oli kerrottu Facebook-ryhmässä, että ibuprofeenia olisi turvallista antaa, ja sitten hän toi suustaan verta vuotavan koiran sisään, päivityksessä taustoitetaan.

Saavuttuaan vastaanotolle, verta vuotava koira oli mennyt huonompaan kuntoon ja alkanut oksentaa verta. Vaikka koira selvisi tapahtuneesta, sen omistajat joutuivat maksamaan yhdestä virheestä kovan hinnan. 

Voi aihettaa pysyviä munuaisvaurioita

Country Living -sivuston haastatteleman eläinlääkärin Tiffany Margolin mukaan ibuprofeiinin suuri annostus tai pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa jopa ihmisille munuaisvaurioita ja sisäistä verenvuotoa. Koirat ja kissat ovat sen sijaan paljon herkempiä tälle lääkkeelle, jolloin paljon pienempikin annostus voi aiheuttaa niissä myrkytysoireita.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Korkeina pitoisuuksina se vaikuttaa niiden keskushermostoon aiheuttaen uneliaisuutta, masennusta, kohtauksia ja niin edelleen. Matalampina pitoisuuksina tapahtuu myrkytys, josta seuraa tyypillisimmin sisäistä verenvuotoa ja vaurioita virtsajohtimisissa.

Muita ibuprofeiinin käytön sivuvaikutuksia lemmikeillä ovat kuume, verinen tai musta uloste sekä pysyvät vauriot munuaisissa.

Tiffanyn mukaan koirien aineenvaihdunta käsittelee lääkkeitä eri tavalla kuin meidän elimistömme. Aivan samalla tavoin, jos ottaisimme koirille tarkoitettuja lääkkeitä, ne aiheuttaisivat meille verenvuotoa ja munuaisvaurioita.

Facebook-päivityksessä muistutetaan, että koirille ei tulisi missään tapauksissa antaa ihmisille suunnattuja lääkkeitä ilman eläinlääkärin määräystä.

Videolla eläinlääkäri kertoo, milloin lemmikin hyvinvoinnista kannattaa huolestua.


Lue myös:

    Uusimmat