Kirja: Katri Helena puhuu viimein suhteestaan ex-mieheensä Panu Rajalaan – hääyö päättyi kyyneliin

Katri Helena kertoo suoran mielipiteensä Käärijän kappaleesta: ”Ei oikein elämänohjeeksi käy” 1:56
Katri Helena kertoo suoran mielipiteensä Käärijän kappaleesta: ”Ei oikein elämänohjeeksi käy”

Katri Helena ja Panu Rajala tapasivat 90-luvun alussa.

Laulaja Katri Helena muistelee kirjailija Elina Hirvosen kirjoittamassa elämäkerrassaan Katri Helena – Laulaja suhdettaan Panu Rajalaan.

Panu Rajala otti 90-luvun alussa yhteyttä Katri Helenaan, kun hän oli nähnyt tämän tv-haastattelun. Laulaja puhui haastattelussa miehensä Timon kuolemasta.

Ohjelman jälkeen hän sai kirjeen Panu Rajalalta, joka kertoi menettäneensä vaimonsa. Katri Helena vastasi kirjeeseen, koska Rajala kertoi myös olleensa Timon vanha armeijakaveri.

Rajala tuli lopulta kylään perheen kotiin ja Katri Helena kuvailee, kuinka tunnelmassa oli jotain jännittynyttä.

Kirjassa kuvaillaan, kuinka erimielisyyden alkoivat heti tapailun alussa.

– Minä olin Panun mielestä tiukkapipo. Hän oli elänyt avioliitossaankin vapaasti, ja hänellä oli omat ajatuksensa siitä, mihin kaikkeen hänellä on oikeus.

Kirjan mukana joidenkin kuukausien jälkeen Rajala ehdotti kihloja, kun he olivat Helsingissä lähellä kultasepänliikettä.  Ehdotus tuli Katri Helenalle täysin yllättäen ja hän ehdotti väliaikaisia kihloja tai kaveruussormuksia.

– Me olimme kyllä ihastuneita toisiimme, ja silloin, kun riitoja ja ristiriitoja aiheuttavat asiat eivät olleet päällimmäisinä mielessä, meillä oli yhdessä ihan kivaa. En silti ollut ajatellut vielä niin suurta askelta. Ensimmäisen tapaamisen jälkeen suhde oli edennyt niin nopeasti, etten ylipäätään ollut ehtinyt ajatella, mikä minulle siinä hetkessä olisi hyvä.

Kihlaus nousi välittömästi otsikoihin, kun pari meni kahvilaan ja siellä istui toimittajia.

– Kihlauksestani kerrottiin lehdissä ennen kuin itse edes tiesin, halusinko olla kihloissa tämän ihmisen kanssa.

Laulaja kuvailee kirjassa, kuinka suhteessa oli ongelmia, joista hän ei halunnut puhua julkisuudessa. Myös kihlauksen peruminen olisi aiheuttanut suuren kohun.

– Minua vaivasi, että haastatteluissa piti ikään kuin valehdella tai ainakin olla puhumatta jostain, mikä kaihersi mieltä. Minulla oli oma, työhöni liittyvä julkisuus, ja Panulla omansa. Kun niiden lisäksi tuli vielä yhteinen julkisuus, se kaikki alkoi olla mielestäni liikaa.

Vaikka suhteessa oli ongelmia, pari päätyi naimisiin kesällä vuonna 1997 myöhemmin naimisiin.

Kun juhlat olivat ohi, Panu lähti saattamaan naispuolista vierasta, joka yöpyi hänen talossaan sadan metrin päässä. Hän viipyi sillä matkalla kauan. Minä istuin yksin hienossa, vastavalmistuneessa talossani, katsoin öiselle, tummalle järvelle ja itkin.

Katri Helenan ja Rajalan liitto päättyi eroon vuonna 2004.

Erikoishaastattelu: Katri Helenan aviomies ja lasten isä kuoli yllättäen 35 vuotta sitten: ”Olen kiitollinen, että sain elää Timon kanssa” 4:36
Erikoishaastattelu: Katri Helenan aviomies ja lasten isä kuoli yllättäen 35 vuotta sitten

Lue myös:

    Uusimmat