Katri Helena paljastaa kirjassaan, kuinka rakkaus Tommi Liimataisen kanssa roihahti – näin he piilottelivat suhdetta medialta

Katri Helena ja Tommi Liimatainen tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2008.

Laulaja Katri Helena kertoo kirjailija Elina Hirvosen kirjoittamassa elämäkerrassaan Katri Helena - Laulaja (Johnny Kniga), kuinka aikoinaan tapasi miehensä, managerina työskentelevän Tommi Liimataisen.

Kaikki alkoi Liimataisen aloitteesta, kun tämä otti Katri Helenaan yhteyttä vuonna 2008 ja pyysi tätä laulamaan MTV3-kanavan ohjelmaan The Vinyls -bändin kanssa. Katri Helena oli vastannut välittömästi ei, mutta Liimatainen oli jatkanut taivuttelua.

Puhelu kuitenkin jatkui ja Liimatainen oli kysynyt, onko Katri Helenalla konserttia lähiaikoina Turussa. Laulaja vastasi, että hänellä on 12. joulukuuta joulukonsertti Martinkirkossa ja Liimatainen lupautui tulemaan paikalle.

Konserttipäivänä Liimataiselle oli varattu eturivistä paikka.

Kun konsertti oli reilun tunnin kuluttua ohi, ihmiset nousivat kirkon penkistä ja taputtivat seisaaltaan. Etupenkissä istuva pitkätukkainen mies nousi hänkin, astui hiukset liehuen eteeni ja halasi minua. Hän oli todella pitkä. Halaus oli luja, lämmin ja vahva. Halaus kirkon alttarilla kesti pitkään, ja sen aikana jokin järähti.

Halaus jäi Katri Helenan mieleen, ja hän muistelee lämmöllä sitä tunnetta kirjassa.

– Voi Katri, Katri, ajattelin. Olisitpa kaksikymmentä vuotta nuorempi. Ravistin ajatuksen pois. Olin Tommia yli kolmekymmentä vuotta vanhempi. Ei voi mitään, mietin. Nyt jäitä hattuun ja kotiin.

Konsertin jälkeen Katri Helena lähti ajamaan managerinsa Liljan kanssa Turusta kohti Helsinkiä ja matkan aikana Liimatainen lähetti viestin ja kiitti konsertista. Vielä ennen Helsinkiin saapumista laulaja sai puhelun Liimataiselta.

– Yrität sä iskeä mua? Katri Helena oli kysynyt Liimataiselta ja saanut vastaukseksi ehkä vähän.

Katri Helena muistutti Liimataista ikäerosta.

– No ei tässä oo passeja kateltu, Liimatainen oli vastannut.

Pari alkoi puhua päivittäin puhelimessa useiden tuntien ajan. Ennen joulua Katri Helena päätti kertoa Liimataisesta lapsilleen, jotka suhtautuivat asiaan epäilleen.

Hanna-tyttärellä oli tarkoitus muuttaa perheensä kanssa Katri Helenan taloon ja tämän piti rakentaa samalle tontille pieni talo itselleen.

"Minä en muuta sinne", Hanna sanoi, kun kerroin hänelle Tommista. ”Kaikki paparazzit alkavat hyppiä siellä, jos alat liikkua tällaisen tyypin kanssa. Nyt tämä suunnitelma meni uusiksi.” Siitä syntyi aikamoinen sotku. 

Katri Helena kuvailee kirjassa tunnetta, kuinka hän lopulta rakastui Liimataiseen.

Rakastuimme älyttömästi. Siinä ei ollut mitään tolkkua. Se oli ihmeellistä. Se oli ihanaa. Olin 63-vuotias ja kokenut vaikka mitä. Yhtäkkiä rakastuin niin, että koko maailmani leimusi.

Pari piti salasi suhteensa pitkään erityisesti medialta ovelalla tavalla.

Piilottelimme kauan sekä julkisuudelta että minun äidiltäni. Piilossa pysyminen sujui helposti ja ilman suuria kommervenkkejä. Emme käyneet yhdessä kaupassa. Parkkeerasimme autot kauas toistemme kodeista. Kun juorulehdessä oli meistä ensimmäinen juttu, teimme naapurieni kanssa sopimuksen, että Tommi saa parkkeerata autonsa heidän pihalleen.

Lue myös:

    Uusimmat