Kimi Räikkösen tyly etumatka ei tullut tallikaverille yllätyksenä: ”Olen nähnyt, miten hän tekee töitä”

Kimi Räikkösen tallikaveri Antonio Giovinazzi uskoo Alfa Romeon kaksikon välille syntyneen eron olevan normaali tässä vaiheessa F1-kautta. Räikkönen on toistaiseksi tuonut MM-sarjan viitosena olevalle tiimille kaikki sen tienaamat pisteet.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Azerbaidzhanin GP suorana 26.-28.4.
Pe: 1. harjoitukset klo 11.55,
2. harjoitukset klo 15.55
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Azerbaidzhanin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Giovinazzi liittyi Räikkösen tallipariksi parin kisan kokemuksella, mutta kausi 2019 on hänen ensimmäinen täysi kautensa formula ykkösissä. Suomalaismestari on tehnyt sekä aika-ajo- että kisavauhdissa selvän eron nuoreen haastajaansa.

Italialaiskuski on ajanut viime kaudet simulaattoreissa sekä muissa autourheilusarjoissa, joten tuntuma ei hänen mukaansa voi vielä olla täydellinen.

– Ei ole helppoa olla kahta vuotta ajamatta. Se ei tosiaan ole helppoa, varsinkaan aika-ajojen kannalta, Giovinazzi selvittää Crash.netille.

– Minusta Kimi on tallikaverina hyvä vertailukohta. Kun pysäytän auton talliin, voin katsoa hänen datansa ja nähdä, missä voin parantaa.

– Minun täytyy jatkaa työskentelyä sillä tavalla ja uskon, että asiat alkavat sujua ja hyviä tuloksia alkaa syntyä, Giovinazzi miettii.

Räikkösen etumatkasta hän ei ole yllättynyt.

– En, koska olen tehnyt hänen kanssaan töitä viimeiset kaksi vuotta, joten tiedän, miten hän tekee töitä, Giovinazzi viittaa kaksikon yhteistyöhön Ferrarilla, jossa hän toimi varakuskina.

– Hän on fantastinen kuski, jolla on paljon kokemusta, ja hän tietää jo, mitä haluaa ennen kisaviikonloppua. Sellaista on todella hyvä nähdä. Se on loppujen lopuksi vain kokemusta.

Hän vertaa tilannetta F3-sarjaan, jossa tulokkaat alkoivat loppuvaiheessa olla vaikeuksissa Giovinazzin ja muiden kokeneempien jyrätessä.

– Jokaisessa urheilulajissa on sama tilanne. Kun näet parhaat ja kokeneimmat urheilijat, tunnet olevasi vähemmän valmis kuin he, mutta minusta se on normaalia, Giovinazzi kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat