Kimi Räikköseltä "parasta mahdollista työtä" – tallikaverin F1-tulevaisuudesta synkkiä näkemyksiä

Kimi Räikkösen yhdeksäs sija Kiinan GP:ssä sai C Moren F1-asiantuntijoilta Toni Vilanderilta ja Ossi Oikariselta kovaa suitsutusta. Tallitoveri Antonio Giovinazzin on puolestaan syytä alkaa olla huolissaan. 

Räikkönen nousi kisan aikana neljä pykälää ja toi Alfa Romeolle pisteitä kolmannessa kisassa peräkkäin. 

– Aina, kun Alfa Romeolla on pisteillä, se on hyvä suoritus, Vilander huomautti kisan jälkeisessä studiossa. 

– Jälleen kerran pisteille varmasti, ei mitään hölmöilyjä. Oikeastaan parasta mahdollista työtä, mitä voi Alfalle tällä hetkellä tehdä, Oikarinen kehui. 

Samalla Räikkösen tallitoveri Antonio Giovinazzi jäi kolmannen kerran ilman pisteitä. Italialaisella oli jälleen kerran teknisiä murheita viikonlopun aikana, ja hän päätyi lopulta 15. sijalle

– Giovinazzin pitää herätä. Olisi hyvä, jos (tallin sisällä) olisi kilpailua, ja samalla saataisiin vietyä tallin suorituskykyä eteenpäin. Kohta alkaa Giovinazzilla olla kiire. Kimi vie vähän kuin yksin Alfa Romeon kunniaa, Vilander totesi.

Oikarinen huomautti, että Giovinazzi on kärsinyt Räikköstä enemmän teknisistä murheista, mutta Vilanderin mielestä tämä ei ainakaan täysin selitä sijoituksia. 

– Voimme vertailla häntä (Toro Rosson Alexander) Alboniin, joka on tulokaskuski, lähti varikolta ja pystyi silti ajamaan pisteille (10:s). Kyllä Giovinazzin pitäisi jotain valomerkkejä saada sinne omalla tekemisellä. Näkisin, että seuraavat kisat ovat aika ratkaisevia tai sitten alkaa tulla vähän painetta kattilaan, Vilander analysoi. 

– Jos hän saa seuraavasta viikonlopusta ehjän, eikä silti vauhti riitä, niin alkaa syyt loppua sille, minkä takia hän tuolla on, Oikarinen komppasi.

Kausi jatkuu Azerbaidzhanissa 28. huhtikuuta. 

Pääkuvan videolla lisää Vilanderin ja Oikarisen ajatuksia Räikkösestä ja Giovinazzista sekä Räikkösen omat kommentit kisasta. Alla Räikkösen ohitukset Haas-kuljettajista. 


Lue myös:

    Uusimmat