Kimi Räikkösen pomo pitää yhä näppinsä kaukana paniikkinappulalta: ”Tämä on vaikein osa työtäni”

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur varoo yhä tekemästä mielestään ylireagoivia toimia tiimin palauttamiseksi F1-sarjan pistetaisteluihin.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Brasilian GP suorana 15.-17.11.
La: 3. harjoitukset klo 16.55, aika-ajot klo 19.55, ennakkotunnelmat klo 19.00
Su: Brasilian GP klo 19.05, ennakkotunnelmat klo 18.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Alfa Romeo on jäänyt neljässä edellisessä kisassa kokonaan ilman pisteitä ja sitäkin ennen ajetuista kolmesta kisasta on ollut saaliina vain muutama jämäpiste. Kimi Räikkösellä on jo seitsemän viikonlopun pisteetön putki menossa.

Vaikka talli on valahtanut valmistajien MM-sarjassa kahdeksannelle sijalle ja nousu Toro Rosson ja Racing Pointin rinnalle on jo liki mahdotonta, Vasseur ei näe asiaa kovinkaan yksiselitteisenä.

– Tämä on vaikein osa työtäni, että ymmärrän tarkalleen, mitä on tapahtunut, kun kaikki menee pieleen. Se ei ole helppoa, koska kyse ei ole yksittäisestä asiasta, Vasseur kertoo C Morelle.

– Joskus meillä on vauhtia, joskus ei ole, joskus meillä on huonoja startteja, kolareita tai taktiikkavirheitä. Loppujen lopuksi emme ole saaneet kaikkea kohdilleen yhden kokonaisen viikonlopun aikana. Tämä on päällimmäinen ongelma.

Lehtitiedot Alfa Romeon sisältä ovat kertoneet, ettei kaikki ole tallin sisällä kohdillaan. Välit ovat kiristyneet, vaikka tunnelma oli alkukaudesta varsin positiivinen ja lupaava. Vasseur varoo yhä tekemästä suuria linjanvetoja huonon kurssin kääntämiseksi.

– En ole tämän huolestuneempi, koska tiedän, että kaverit tiimissä ovat täysin sitoutuneita. Esimerkiksi Austinissa meillä oli vauhtia, mutta hukkasimme aika-ajon aika pahasti. Nyt täytyy vain tehdä homma uusiksi.

– Tätä (Brasilian kisaa) ei ole kovin helppo ennustaa, koska rata on lyhyt ja erot autojen välillä ovat todella pieniä. Meidän täytyy taas katsoa tarkasti jokaista pientä yksityiskohtaa.

– Pahin skenaario on siinä, että me ylireagoimme. Siitä minä haluan pysyä kaukana, Vasseur kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat