Kimi Räikkösen tallista kovia väitteitä: Alfa Romeo jättämässä formulat – välit tiimin sisällä tulehtuneet

Aiemmin Sauberin nimellä tunnettu Alfa Romeo -talli menettää todennäköisesti autonvalmistajan tuen jo ensi kauden jälkeen, kertoo kokenut F1-toimittaja Joe Saward. Tämä tarkoittaisi Kimi Räikkösen tallille isoa sponsorivajetta.

Motorsport Week -sivustolla blogia pitävä pitkän linjan toimittaja kertoo kuulleensa Alfa Romeon lähdöstä Sauberin taustalta.

– Alfa Romeolla ei mene hyvin automarkkinoilla, ja yhteistyön jatkumista kauden 2020 jälkeen pidetään erittäin epätodennäköisenä, Saward kirjoittaa.

Ferrarin moottoreilla pitkään ajanut Sauber sai samaan Fiat-Chryslerin konserniin kuuluvan Alfa Romeon nimisponsorikseen tällä kaudella. Yli 30 vuotta lajista sivussa ollut brändi teki viime kaudella paluun F1-sarjaan ensin Sauberin pääsponsorina. Samalla autot saivat ikonisen valkopunaisen värityksensä.

MTV Urheilu kertoi helmikuussa, että Sauber pystyi tekemään Alfa Romeo -yhteistyön ja Kimi Räikkösen tulon myötä isoja investointeja tiimiinsä. Tehdas on nimimuutoksista huolimatta yhä Sveitsin Hinwilissä.

– Se tarkoittaisi, että omistajat joutuisivat löytämään uuden, saman painoluokan sponsorin tai maksamaan tiimin toiminnan yksin, Saward ennakoi.

– Tallin tulokset ovat olleet tällä kaudella aika pettymyksellisiä eikä oikein kukaan tunnu tulevan toimeen keskenään, vaikka kaikki hymyilevät, kun kamerat ovat ympärillä, toimittaja paljastaa.

Sawardin mukaan Ferrarin satelliittitiimiksi ryhtiminen ei ole ollut kaikkien mieleen Sauberin sisällä. Sauber on myös ajautunut pattitilanteeseen, sillä kilpailijoista Toro Rosso nauttii Red Bullin kautta luottamusta Hondan moottoriasiakkaana, ja McLaren teki hiljattain sopimuksen Mercedeksen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat