F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikköselle lisää tuskaa? F1-talli kertoi panostuksistaan kotikisaan

0:56
C Moren F1-studio paketoi Kimi Räikkösen Unkarin-viikonlopun sunnuntain kisalähetyksessä.

Williams-talli asentaa molempien kuljettajiensa autoihin merkittävän päivityksen formula ykkösten Ison-Britannian osakilpailuun. Tämä voi tietää entistä tukalampia asetelmia Kimi Räikkösen edustamalle Alfa Romeolle. 

Talousvaikeuksista kärsinyt Williams on kierrättänyt parannuksia autosta toiseen alkukaudella, sillä tiimillä on käytössä vain yksi päivityspaketti. Unkarin GP:ssä paketti oli George Russellin ajokissa, ja britti ylsi aika-ajoissa peräti 12. sijalle.

Kisassa hän putosi kuusi sijaa, mutta pysyi ongelmissa olleen tallitoverinsa Nicholas Latifin edellä. 

– George sai sen autoonsa Unkarissa, ja se näkyi. Se oli tehokas lisä, joten Nicholaksella oli vaikeampaa Georgeen verrattuna, Williamsin suorituskyvystä vastaava Dave Robson kommentoi. 

– Mutta seuraavassa kisassa Silverstonessa se asennetaan molempien autoon, Robson selvitti brittitallin panostuksia kotikisaansa.

Robson ei selvittänyt, mitä päivityspaketti pitää sisällään, mutta kyse on useamman komponentin yhdistelmästä. 

Viime vuodesta vauhtiaan parantanut Williams on taistellut peräpään sijoituksista Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin edustaman Alfa Romeon kanssa koko alkukauden ajan. Russell on ollut jokaisessa aika-ajossa Alfa Romeo -kuljettajien edellä, mutta kilpailuissa Alfa Romeolla on ollut hieman parempi vauhti. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Räikkönen summasi Alfa Romeon suorituksen Unkarissa tylyllä tavalla

– Viikonloppu oli katastrofi. Meidän täytyy yksinkertaisesti tehdä asioita paremmin ja autosta nopeampi, Räikkönen totesi. 

Valmistajien MM-sarjassa Williams on vielä pisteittä, Alfa Romeolla on kasassa kaksi pinnaa. Väliin mahtuu vielä yhden pisteen Haas.  

Lähde: autosport.com  

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja