Ferrarille ja McLarenille täyslaidallinen Valtteri Bottaksen F1-pomolta: "Tekevät itsestään naurunalaisia"

Mercedeksen F1-tallin pomo Toto Wolff on ripittänyt Ferraria ja McLarenia suljettujen ovien takana käytyjen neuvotteluiden kommentoimisesta julkisesti. 

F1-sarjan kaupallinen Concorde-sopimus, jossa päätetään muun muassa tuottojen jakamisesta tallien kesken, on päättymässä tähän kauteen. Tiimit ovatkin neuvotelleet uudesta paperista, joka ulottuu vuoden 2026 loppuun. 

Ferrarin ja McLarenin johtohenkilöt ovat jo ehtineet ilmoittaa, että he ovat valmiita allekirjoittamaan uuden sopimuksen. 

– Haluaisimme allekirjoittaa sen, jopa hyvin pian. On tärkeää, että tulevaisuus näyttää kirkkaalta, Ferrarin tallipomo Mattia Binotto ilmoitti. 

Racing Pointin Otmar Szafnauerin mukaan sopimuksessa on kuitenkin vielä kohtia, joista pitää keskustella ennen kuin kaikki kymmenen F1-tallia voivat iskeä leiman uuteen paperiin.

Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen edustaman Mercedes-tallin päällikkö Toto Wolff ei pidäkään siitä, kuinka Ferrari ja McLaren ovat kommentoineet keskeneräisiä asioita. 

– En tiedä, miksi jotkut tallit ovat tehneet naurettavia kommentteja siitä, että he ovat valmiita allekirjoittamaan, kun osa talleista ei näyttäisi vielä olevan. He tekevät itsestään naurunalaisia noilla julkisilla kommenteilla, Wolff ärähti ESPN:n mukaan

Juttu jatkuu kuvan alla. 

– Nämä neuvottelut tulisi käydä suljettujen ovien takana ilman jatkuvaa kommentointia kilpailijoilta. Keskustelemme tässä hengessä (sarjan kaupalliset oikeudet omistavan) Libertyn kanssa, sillä haluamme pysyä F1-sarjassa. Sopimuksessa on muutamia kohtia, jotka häiritsevät meitä hieman, mutta ei mitään sellaista, jota ei saataisi ratkaistua. 

Sarjan suuria sääntömuutoksia on lykätty vuodella kauteen 2022, mutta 145 miljoonan dollarin kulukatto tulee voimaan jo ensi kaudella. 

Lue myös:

    Uusimmat