F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Kimi Räikköseen kolaroinut Sergio Pérez sai lähtöruuturangaistuksen

1:05
Sergio Pérez kolasi Kimi Räikkösen radalta Toscanan GP:n toisissa harjoituksissa.

Racing Pointin Sergio Pérezille tuomittiin yhden lähtöruudun rangaistus Toscanan GP:n toisissa harjoituksissa sattuneesta tilanteesta.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Toscanan GP suorana 11.-13.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Toscanan GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Pérez kolaroi Kimi Räikköseen Mugellon radan ensimmäisessä mutkassa, kun hän liittyi radalle varikkosuoralta.

Meksikolaiskuljettajaa varoitettiin pääsuoraa ajaneesta Räikkösestä sinisellä lipulla, mutta seurauksena oli kolari, jonka johdosta Pérezin etusiipi hajosi ja Räikkönen pyörähti hetkeksi hiekalle.

Molemmat pääsivät jatkamaan ajamista, mutta harjoitussessio keskeytettiin muutaman minuutin ajaksi.

Pérez huomautti tuomaristolle, että varikon ulostulo on Mugellossa poikkeuksellisen pitkä ja kun Räikkönen ohitti hänet, hän oli jo saavuttanut hyvin suuren nopeuden, eikä hänellä ollut enää mahdollisuutta muuttaa ajolinjaansa ykkösmutkaan.

Tuomaristo vertasi tapahtunutta viime vuosina harjoituksissa nähtyihin vastaaviin tapauksiin. Valtteri Bottas sai vuonna 2019 Abu Dhabissa nuhtelut, Sebastian Vettel selvisi vuonna 2015 Bahrainissa ilman rangaistusta.

Tuomariston mukaan tuore tapaus oli luonteeltaan sellainen, että normaalia kolmen lähtöruudun rangaistusta on syytä lieventää. Lähtöruuturangaistus katsottiin kuitenkin sopivaksi, sillä Pérez oli poistumassa varikolta, kun taas Räikkönen oli nopealla kierroksella, ja täten syy oli yksinomaan Pérezin.

Lähtöruuturangaistuksen lisäksi Pérezin superlisenssille lätkäistiin yksi rangaistuspiste. Kaikkiaan Pérezillä on viimeisen 12 kuukauden ajalta nyt kaksi rangaistuspistettä. 12 pisteestä 12 kuukauden aikana seuraa kilpailukielto.


Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja