Kimi Räikkönen kannatellut Ferraria viime kisoissa – Valtteri Bottas silti samassa loppukauden pistetahdissa

1:57

Ilman Kimi Räikkösen pisteputkea Ferrari olisi todennäköisesti pudonnut Mercedeksen kelkasta F1-sarjan valmistajien MM-taistossa jo hyvän aikaa sitten.

Räikkönen tarrasi Brasilian GP:n kolmossijallaan yhä vankemmin kiinni kuskien MM-taistelun kolmospaikkaan kasvatettuaan eronsa Mercedeksen Valtteri Bottakseen 14 pisteeseen, kun kaudesta on ajamatta enää Abu Dhabin päätöskilpailu.

Palkintopallipaikka oli Räikköselle jo kauden 12:s ja kolmas peräkkäisissä kisoissa. Ferrarin keskinäisessä vertailussa Räikkönen on ajanut Sebastian Vetteliä paremman sijoituksen jo neljässä viimeisimmässä kisassa.

MM-sarjan kuntopuntari osoittaakin, että Räikkönen on tuonut Ferrarille Japanin, Yhdysvaltojen, Meksikon ja Brasilian kaukokisoista 65 pistettä ja Vettel vain 46. Samaan aikaan hurjassa iskussa ollut ja maailmanmestaruuden Mercedekselle varmistanut Lewis Hamilton on kerännyt neljässä kisassa 77 pistettä ja Red Bullin Max Verstappen vain pisteen vähemmän.

MM-kuntopuntari neljässä viime kisassa:

Lewis Hamilton

Mercedes

77

Max Verstappen

Red Bull

76

Kimi Räikkönen

Ferrari

65

Valtteri Bottas

Mercedes

48

Sebastian Vettel

Ferrari

46

Daniel Ricciardo

Red Bull

24

 

Sebastian Vettel otti viimeisimmän voittonsa kesätauon päättäneestä Belgian osakilpailusta, jonka jälkeen hän nousi 17 pisteen päähän MM-kärkipaikkaa jo tuolloin pitäneestä Lewis Hamiltonista. Sen jälkeen taisteluparin pistekehitys on saanut dramaattisen käänteen.

Italian Monzasta lähtien on ajettu seitsemän GP-lähtöä, joiden aikana Hamilton on mätkinyt Vetteliä köniin tylyin lukemin 152–88. Mercedes-kuski on voittanut näistä kisoista viisi Vettelin oltua palkintopallillakin vain kolme kertaa.

0:18

Samaan aikaan Kimi Räikkösen pisteputki on noussut merkittävään rooliin suomalaisen hankittua valmistajien MM-taistelussa rimpuilleelle Ferrarille 105 pistettä.

MM-kuntopuntari seitsemässä viime kisassa:

Lewis Hamilton

Mercedes

152

Max Verstappen

Red Bull

114

Kimi Räikkönen

Ferrari

105

Valtteri Bottas

Mercedes

93

Sebastian Vettel

Ferrari

88

Daniel Ricciardo

Red Bull

40

 

Valtteri Bottas on Monzasta lähtien tuonut Mercedekselle 93 pistettä, mutta jos kaikki kesätauon jälkeiset kisat lasketaan yhteen, Bottas on tienannut tasan saman pistepotin kuin Räikkönen: 105 MM-pistettä.

Koko kauden pisteissä Vettelin alkukauden onnistumiset jättävät kuitenkin Räikkösen ja Verstappenin loppukauden nousun varjoonsa. Vaikka taistelu kolmospaikasta ei suomalaiskuskeja kiinnostaisikaan tarjoaa se Max Verstappenille vielä oivan tilaisuuden näpäyttää vastustajiaan.

Hollantilainen on kirinyt loppukauden huikeilla otteillaan vain kolmen pisteen päähän Bottaksesta ja 17 pisteen etäisyydelle Räikkösestä.

0:48

MM-pisteet kauden 20/21 kisasta:

Lewis Hamilton

Mercedes

383

Sebastian Vettel

Ferrari

302

Kimi Räikkönen

Ferrari

251

Valtteri Bottas

Mercedes

237

Max Verstappen

Red Bull

234

Daniel Ricciardo

Red Bull

158

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja