Kiirehditkö tyhjentämään pyykinpesukonetta, vaikka ei yhtään huvittaisi? Kosteat vaatteet voikin jättää koneeseen pidemmäksi aikaa kuin luulit

Saako kosteat vaatteet jättää pesukoneeseen yöksi? Asiantuntijoiden mukaan kyllä.

Kello on jo paljon ja haluaisit vain käydä nukkumaan, mutta odottelet kärsivällisesti, että pesukone piippaisi pesun loppumisen merkiksi, jotta voisit tyhjentää sen ennen nukkumaanmenoa. Kuulostaako tutulta? 

Voikin tulla yllätyksenä, että oikeastaan voisit rauhallisin mielin käydä nukkumaan ja hoitaa pyykit vasta aamulla – ilman hajuhaittoja. Real Simple tiedusteli asiaa jo pari vuotta sitten Whirlpoolin asiantuntijalta Lucinda Ottuschilta, jonka mukaan 8–12 tuntia on ihan sopiva aika seisottaa kosteita pyykkejä koneessa ilman, että ne alkavat haiskahtaa.

Asiasta nyt uutisoineet Pop Sugar ja The Sun kertovat, että samaa mieltä oli kodinhoidon asiantuntija Martha Stewart  Today-sivuston haastattelussa vuonna 2017. 

– Minusta se sopii hyvin. Tarkoitan, että älä jätä pyykkiä pitkäksi aikaa [koneeseen]... älä jätä sitä viikoksi. Jos nouset aamulla ja heität ne kuivausrumpuun, sen pitäisi olla ihan ok, Stewart muotoili.

Real Simple -sivustolla muistutetaan kuitenkin, ettei vaatteiden jättämistä pesukoneeseen yöksi kannata ottaa tavaksi. Toistuessaan tapa ei nimittäin tee hyvää vaatteille eikä pesukoneelle.

Tuoksuuko kummalliselta?

Stewartin mukaan nenä kyllä haistaa, ovatko vaatteet jääneet kosteina koneeseen liian pitkäksi aikaa. Jos vaatteet eivät tuoksu kummalliselta, kaikki on hyvin. Kannattaa tosin käyttää hajustamatonta pesuainetta, jotta hajusteet eivät peitä homeista hajua. Jos vaatteet tuoksahtavat oudolta, pese ne uudelleen.

On hyvä muistaa, että vaatteiden hajuun voi vaikuttaa myös se, kuinka usein pesukoneen on puhdistanut.

Lue myös:

    Uusimmat