Vastapestyt pyykit haisivat tunkkaisilta – perheenäiti löysi kuvottavan syyn pesukoneesta: "Se sai minut melkein oksentamaan"

Australialaisäiti löysi syyn vastapestyjen pyykkien tunkkaiselle hajulle pesukoneen kauluskumin alta. Muovisen tiivisteen alta paljastui ruskeaa, homeista liejua, kertoo Kidspot.

Mikään ei ole parempaa kuin vastapestyjen pyykkien tuoksu. Juuri koneesta tulleiden vaatteiden tuoksun on kerrottu rentouttavan, ja siksi osa haluaa tuoda tuoksun kotiinsa.

Entä, jos pyykit eivät koneesta ottaessa kuitenkaan tuoksu raikkailta ja vastapestyiltä? Eräs australialaisäiti paljastaa kuvottavan syyn, joka voi olla sen takana.

Kahden lapsen äiti Mel kertoo Kidspotille, että hän oli havainnut pyykeissään jo hetken tunkkaisen hajun, jonka alkuperän jäljille hän ei ollut kuitenkaan päässyt.

– Ex-mieheni kysyi minulta, olinko tarkastanut kumisen tiivisteen koneen ympärillä. Se [pesukoneeni] on edestä täytettävä, joten kun seuraava koneellinen oli valmis, vedin tiivisteen sivuun ja se oli täynnä ruskeaa liejua, Mel kertoo.

– Se oli niin ällöttävää, että se sai minut melkein oksentamaan.

"Minulla ei ollut aavistustakaan, että tuo osa pesukoneesta pitäisi puhdistaa"

Tämä osa on pyykinpesukoneen täyttöluukun ja altaan välinen tiiviste, kauluskumi. Mel kertoo olleensa järkyttynyt ällöttävästä löydöksestä.

– Minulla ei ollut aavistustakaan, että tuo osa pesukoneesta pitäisi puhdistaa. Olin kauhuissani, että olin pessyt minun ja lasteni vaatteita homeessa, hän sanoo.

Mel julkaisi löydöksestään kuvia myös sosiaalisessa mediassa ja kysyi muilta ihmisiltä puhdistusneuvoja. Hän halusi myös jakaa tarinan, jotta muutkin kiireiset vanhemmat löytäisivät syyn tunkkaiselta haiseville vaatteilleen.

Kävi ilmi, ettei äiti ollut ainoa, jolla oli liejua ja hometta pesukoneen kauluskumin alla. Osa kommentoijista kuitenkin huomautti, että lietteen kertymiseen vaikuttaa se, millaisen pesukoneen omistaa.

Katso alla olevalta videolta kätevä siivousvinkki: Näin puhdistat lavuaarin hajulukon. (Artikkeli jatkuu videon alla.) 

Puhdista pesukone vähintään kerran vuodessa

Jos pyykit eivät haise raikkailta ja puhtailta, syy löytyy usein juuri pesukoneesta.  Marttojen sivuilla kehotetaan puhdistamaan pesukone vähintään kerran vuodessa.

Martat jakavat vinkit tehokkaaseen puhdistukseen:

  • Pese tyhjällä koneella 90 asteen (esipesuton) pesuohjelma, normaalin pesuaineen kanssa.
  • Voit käyttää myös apteekista saatavaa sitruunahappoa tai kaupasta saatavia pyykin- tai asianpesukoneen puhdistusaineita. Tarkista, sopivatko aineet omaan koneeseesi.
  • Puhdista silloin tällöin myös koneen täyttöaukon ympärillä oleva kumikaulus esimerkiksi astianpesuharjalla ja puhdistusaineella ja vedellä. Kuivaa hyvin. Pese tämän jälkeen kone vielä tyhjänä. (Älä irrota kumikaulusta!)
  • Käytä välillä korkeita pesulämpötiloja. Se ehkäisee mahdollisten sakkautumien kertymistä koneeseen.
  • Pidä pesu- ja huuhteluainelokerot puhtaina ja pyyhi pois pesuaineroiskeet. Pyyhi välillä myös kone päältä sekä lasiluukku.
  • Tarkista ja puhdista koneen nukkasihti ja/tai poistoputkisäännöllisesti käyttöohjeiden mukaisesti. Kaikissa koneissa ei ole erillistä nukkasihtiä.

Lue myös:

    Uusimmat