Kiinteistönhuoltaja teki karmivan löydön kerrostalon kellarista Oulussa 2014: Viiden vauvan ruumiit löytyi paketeista – äiti oli salannut kaiken

Viiden vauvan ruumiit löytyi paketeista Oulussa vuonna 2014 0:58

Poliisi löysi kesäkuussa 2014 Oulun Heinäpäästä kerrostalon kellarista viiden vauvan ruumiit. Poliisi oli saanut ilmoituksen pahanhajuisista paketeista. Siitä käynnistyi Suomen rikoshistoriassa ainutlaatuisen tapauksen tutkinta.

Poliisi sai 3. kesäkuuta 2014 keskellä päivää puhelun kiinteistönhuoltajalta, joka oli löytänyt pahanhajuisia paketteja yhden kerrostaloasunnon kellarikomerosta. Kiinteistönhuoltaja oli murtanut oven auki ja nostanut sieltä ulos kolme jätesäkkiä.

Pian poliisille selvisi asunnon omistajan henkilöllisyys. Nainen ilmoitti itse tulevansa paikalle selvittämään tapausta.

Ruumiit oli pakattu erilaisiin astioihin

Nainen kertoi poliisipartiolle, että pakkauksissa on kolmen lapsen ruumiit, jotka hän oli synnyttänyt vuosina 2005, 2007 ja 2009. Nainen kertoi säilyttäneensä ruumiita pakastimessa, mutta uudessa osoitteessa hänellä ei ollut pakastinta käytössään, joten hän oli kätkenyt ruumiit kellarikomeroon.

Nainen otettiin heti kiinni. Pian hän kertoi, että lasten ruumiita onkin viisi.

– Vauvoja oli pakattu eri tavoin. Niitä oli laitettu sankoihin, kenkälaatikkoon, löylykiuluun. Paketit oli teipattu ja pakattu ilmatiiviiksi, jotta niistä ei lähtisi hajua, joka luonnollisesti alkaa tulla ruumiista jossain vaiheessa, jutussa syyttäjänä toiminut aluesyyttäjä Sari Kemppainen kertoo Rikospaikan haastattelussa.

Nainen salasi raskaudet

Poliisitutkinnassa selvisi, että nainen oli synnyttänyt vauvat vuosina 2005–2013. Ensimmäinen vauvoista oli ollut löytöhetkellä kätkettynä jo 9 vuotta.

Nainen salasi raskaudet kaikilta muilta erilaisilla tekosyillä ja pukeutumalla väljästi. Hän ei myöskään ollut käynyt neuvolassa minkään raskauden aikana.

Koko tutkinnan aikana nainen ei osannut selittää tekoaan millään tavalla. Hän kiisti syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

Rovaniemen hovioikeus tuomitsi naisen 13 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen viidestä taposta. Käräjäoikeus oli aiemmin tuominnut naisen elinkautiseen vankeuteen murhista.

Katso illan Rikospaikasta, miten tapaus tutkittiin, kuinka nainen onnistui salaamaan raskaudet jopa aviomieheltään ja miten nainen itse selitti tekoaan. Rikospaikka MTV3-kanavalla klo 22.35 ja MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat