Kiekko vaihtui kirjoihin – Tapparan mestarihyökkääjä lopetti peliuransa

Viisinkertainen SM-mitalisti Teemu Nurmi, 33, on päättänyt lopettaa jääkiekkoilijan uransa.

 Pääkuvan videolla maanantain Tulosruutu.

Laitahyökkääjä Teemu Nurmi pelasi vielä viime kaudella Tampereen Tapparan riveissä. Hän opiskeli jo pelaaja-aikoinaan Tampereen ammattikorkeassa liiketaloutta monimuoto-opiskeluna. Opiskelusta tulee entistä isompi osa arkea, kun pelihommat loppuvat.

– Lopettaminen on monien asioiden summa, Nurmi sanoi MTV Sportille.

Nurmi ehti saada paljon kiekko-uraltaan, jonka hän pelasi kokonaan Suomessa. Nurmelle kertyi Tapparassa, Lukossa ja Bluesissa komeat 702 runkosarjan ottelua, joissa hän teki pisteet 149+175=324. Nurmella on SM-liigan historiassa 38. eniten runkosarjan otteluita.

Nurmen ura huipentui keväällä 2017 mestaruuteen kasvattajaseura Tapparan riveissä. Sen lisäksi hyvällä laukauksella varustettu hyökkääjä voitti urallaan yhden SM-hopean (Tappara 2018) ja kolme SM-pronssia (Tappara 2008, Lukko 2011 ja Lukko 2014).

– Mestaruus oli aikamoinen tähtihetki uralla. Sen takia jääkiekkoa pelataan, että voi saavuttaa jotain.

Nurmi loukkasi jalkansa pahasti vuoden 2014 pronssiottelussa JYPiä vastaan, kun hän törmäsi rajusti keskialueella JYPin Jonne Virtaseen. Nurmi palasi seuraavalla kaudella kaukaloon, mutta vakava vamma näkyi luistelussa koko loppu-uran ajan.

Nurmi pelasi kuitenkin vielä parhaan pistekautensa edelliskaudella Tapparassa. Hän löysi hyvän roolin ylivoimalla ja iski komeat tehot 19+23=42.

– Olen nauttinut pelaamisesta jokaisella solullani. Tietysti mukana on ollut parempia ja vaikeampia aikoja. Jääkiekossa tunneskaalat ovat aika isoja, Nurmi pohti.

Nurmen pojat Liius, 8, ja Elian, 5, harrastavat molemmat jääkiekkoa. Opiskelujen lisäksi isän aika kuluu poikien kuskaamisessa jääkiekkoharjoituksiin.

– Jääkiekko pysyy mukana omien poikien kautta. Olen vähän jeesailemassa junnuja. Sen enempää valmentaminen ei ainakaan vielä kiinnosta, Nurmi sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat