Lukon potkimalla Lauri Tukosella riittää edelleen pelihaluja: "Olen äärettömän kovakuntoinen urheilija"

Vilttiketju 9:21

Rauman Lukko purki Lauri Tukosen sopimuksen, mutta Tukonen haluaa jatkaa pelaamista ammattilaisena. Uuden seuran haku on jo päällä.

 Huomenta Suomen Vilttiketju arvioi videolla SM-liigan avausviikonloppua. 

Lukko teki MTV Sportin tietojen mukaan Lauri Tukosen kanssa sopimuksen jo syyskaudella 2015, kun Tukonen pelasi loistavasti TPS:n paidassa. Hänen kautensa jäi kuitenkin 18 ottelun mittaiseksi, kun JYPin Jani Tuppurainen taklasi hyökkääjän rajusti laitaan. Tukonen oli tehnyt pisteen ottelua kohti ja keikkui SM-liigan pistepörssin kärjessä.

Lukon kannattajat olivat innoissaan keväällä 2016 virallisesti julkistetusta hankinnasta, vaikka taustalla vaani peikko, joka oli häirinnyt Tukosen uraa jo pitkään – loukkaantumiset.

Tukonen ei pelannut koskaan sopimuskauttaan loppuun, sillä Lukko purki hyökkääjänsä sopimuksen kesken toisen kauden. Tukonen ehti pelata Lukossa kahden kauden aikana yhteensä 38 ottelua. Viime kausi päättyi HPK-otteluun maaliskuussa, kun Tukonen sai ylävartalovamman.

Lukon päävalmentaja Pekka Virta lasketteli kovia sanoja Tukosen tilanteesta Kiekkoareenan jutussa viime kaudella. Tukonen totesi Ilta-Sanomille Virran tehneen lehtien kautta selväksi, ettei hänellä ole enää käyttöä.

– On siinä nyt jumalauta jonkunnäköinen vastuu jollekulle muullekin kuin päävalmentajalle, Virta sanoi.

Tukonen ei halua ryhtyä kommentoimaan tarkemmin suhdettaan Virtaan ja hänen antamiinsa lausuntoihin.

– Ei minulla ole mitään ketään vastaan. Yritän harjoittaa ammattiani niin hyvin kuin pystyn. Voin antaa ison kiitoksen yhteisölle, josta sain ystäviä loppuelämäkseni, Tukonen sanoi MTV Sportille.

Tukonen, 32, on tehnyt aina sitkeästi paluun pitkienkin poissaolojen jälkeen – eikä hän aio luovuttaa vieläkään. Tukonen etsii aktiivisesti uutta pelipaikkaa.

Tukonen ei lähde spekuloimaan mahdollisella uudella joukkueella tai sarjalla. 

– Nyt täytyy ottaa pieni hengähdystauko ensin, Tukonen sanoi.

Miten kaukana olet pelikunnosta?

– Olen harjoitellut jo pitkän pätkän, ja kaikki on tehty hyvin laadukkaasti. Halu pelata on äärettömän kova. Kaikki minut tuntevat tietävät, että olen äärettömän kovakuntoinen urheilija, Tukonen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat