KHL-pomo vakuuttaa koronatilanteen olevan täysin liigan kontrollissa – Jokereille erityinen viesti: "Heitä varoitettiin"

6:29
Videolla kuvaa Jokereiden edellisestä KHL-ottelusta.

KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov ei koe, että koronavirustilanne olisi karannut liigan kontrollista.

KHL-kausi on ollut käynnissä jo lähes kuukauden. Viime viikkoina KHL:ssä on ilmennyt lukuisia koronavirustartuntoja useissa eri joukkueissa, mutta pelit ovat jatkuneet normaalisti.

KHL vahvisti, että tällä hetkellä 87 henkilöllä on koronavirustartunta. Tämän lisäksi 132 henkilöä on jo parantunut koronaviruksesta. KHL:n puheenjohtaja Morozov uskoo tilanteen kuitenkin olevan täysin liigan kontrollissa.

– Voitte nähdä, että tämä on monimutkainen tilanne. Tilanne ei kuitenkaan ole missään nimessä meidän hallitsemattomissa. Kiitän seuroja ja heidän johtajiaan, että he ovat osoittaneet ymmärrystä tätä tilannettamme kohtaan. Pelaajat, jopa tähtipelaajamme, missaavat pelejä, mutta joukkueet jatkavat kuitenkin pelaamista kutsuen reservi- ja junioripelaajia mukaan, Morozov toteaa KHL:n verkkosivuilla.

Vaikka viime aikoina koronaviruksen kourissa kamppailevat joukkueet ovatkin jatkaneet otteluitaan normaalisti, on joidenkin joukkueiden otteluita jouduttu siirtämään karanteenin vuoksi. Esimerkiksi Jokerit ja Barys Astana joutuivat karanteeniin. Venäläisjoukkueiden ottelut puolestaan pyritään pelaamaan.

– Jokereilla ei ole reservijoukkuetta, joten heillä ei ole ylimääräisiä pelaajia, joita nostaa joukkueeseen. Tuo sääntö koskee vain venäläisiä KHL-seuroja, Morozov perustelee Jokereiden ottelusiirtoja.

KHL antoi kuitenkin Jokereille ja Barys Astanalle varoituksen sanan. Uusiin karanteeneihin ja ottelusiirtoihin ei ole varaa, koska otteluohjelma ei anna enää myöten.

– Molempia joukkueita varoitettiin, että tulevaisuudessa on vaikeaa löytää otteluohjelmasta tilaa otteluiden uudelleen järjestämistä varten, joten heidän odotetaan ottavan niihin osaa. Jos eivät, heidän on luovutettava ne ottelut, Morozov kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja