KHL:n suomalainen sensaatioketju saa vuolasta suitsutusta päävalmentajalta: "Tulos oli välittömästi kova"

6:26
Jokerit-soppa sakenee: KHL pesee kätensä pelin peruuntumisesta – Jokereille tuomittiin luovutustappio.

Salavat Julajev Ufa on ollut nuoren KHL-kauden suomalaissensaatio. Joukkueen päävalmentajana toimii ensimmäistä kauttaan Tomi Lämsä ja ykkösmaalivahtina Juha Metsola.

Suurimmat otsikot on kuitenkin toistaiseksi kirjoitettu joukkueen ykkösketjun muodostavista Teemu Hartikaisesta, Markus Granlundista ja Sakari Mannisesta. Kolmikko on koko sarjan pistepörssissä sijoilla 1, 2 ja 4.

Päävalmentaja Lämsä suitsuttaa estoitta sensaatiomaisesti KHL-kaukalot hallintaansa ottanutta vitjaa. Hän kertoo alusta saakka suunnitelleensa kolmikon asettamista yhteen. Lämsän mukaan kolmikosta huokuu halu tehdä yhdessä töitä pelin kehittämiseksi uudelle tasolle.

– Pelistä yksi lähtien peli alkoi käydä ja tulos oli välittömästi kova. Se on ollut iso osa meidän hyvää syksyämme, että tämä ketju on pystynyt illasta toiseen tekemään tulosta niin tasakentällisin kuin erikoistilanteissa, Lämsä sanoo MTV Urheilun haastattelussa.

– Se on valmentajan silmiin parasta mahdollista palautetta, että pelaajat ovat sitoutuneita ja kiinnostuneita omasta suorituksestaan. Silloin on miesten kanssa kiva tehdä töitä.

Lämsä kuvailee kolmikon sopivan pelaajatyyppeinä erinomaisesti yhteen. Hänen mukaansa pelaajien vahvuudet tukevat toisiaan.

– He ovat hyviä luistelijoita, taitavia kiekolla ja jokainen omaa hyvän pelikäsityksen. Se on se suurin syy. Tottakai se, että on yhteinen kieli ja he ovat innokkaita ja sitoutuneita pelin kehittämiseen, kyllä se on iso osa sitä myös myös.

Vaikka Hartikainen–Granlund–Manninen -ketju loistaa erityisesti hyökkäyspäässä, sanoo Lämsä suomalaisten myös puolustavan tunnollisesti. Hyvän puolustuspelaamisen ansiosta aikaa jää enemmän myös hyökkäämiseen.

– Kaikki kolme pystyvät pelaamaan kahteen suuntaan. Vaikka he tekevät kovaa tulosta, perustuu se myös siihen, että he ovat äärimmäisen sitoutuneita puolustuspeliin. He puolustavat hyvin, saavat aikaisessa vaiheessa paljon kiekkoja ja pystyvät sitä kautta ottamaan omat taitonsa hyökkäyspelaamisessa esiin.

Suomalaiskolmikon johdolla Ufa on kerännyt yhdeksästä pelaamastaan ottelusta 12 pistettä ja on KHL:n itäisen konferenssin viidennellä sijalla.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja