Kevennysmies Tommola käärmejahdissa: Missä on Korkeasaaresta karannut Pedro?

Korkeasaaren sateenkaariboa Pedro jatkaa karkumatkaansa 1:57
Mika Tommola vieraili Korkeasaaressa etsimässä Pedroa.

Liukasliikkeinen sateenkaariboa-Pedro on ollut karkureissulla jo yli kaksi viikkoa. Korkeasaaren eläintarhassa toivotaan, että viimeistään nälkä ajaa Pedron kotiin kuukauden sisällä.

MTV Uutisten toimittaja Mika Tommola vieraili Korkeasaaren eläintarhassa etsimässä kadonnutta sateenkaariboa Pedroa.

Sateenkaariboa Pedro jatkaa karkumatkaansa, joka alkoi heinäkuun alussa.

Pedro on tosin saattanut luikerrella livohkaan paljon aiemminkin, sillä siitä ei oltu tehty havaintoa päiväkausiin, ja siksi sen terraario tutkittiin.

Pedro voi luikerrella missä tahansa

Amazonia-talossa asusteleva Pedro on keski-ikäinen käärme, 12,5 -vuotias, eikä se ole ihmisille vaaraksi.

Korkeasaaren eläintenhoidon ja suojelun johtaja Nina Trontti Korkeasaaren eläintarhasta kertoi MTV Uutisille aiemmin, että käärmeen tila haluttiin tarkistaa, koska siitä ei hetkeen ollut saatu näköhavaintoa.

Etsintää on nyt tehostettu viime yönä. Trontin mukaan Pedroa on etsitty viemäreistä kaksi kertaa, sekä ilmastointikanavista, viemärikaivoista ja kaikista paikoista, joihin se teoriassa voisi päästä.

– On kurkisteltu Korkeasaaren pumppaamo ja erinäiset viemärikaivot, Trontti luettelee.

Boa voi olla missä tahansa yleisön joukossa, mutta Trontin mukaan koko Korkeasaaren henkilökunta toivoo, että se olisi henkilökunnan tiloissa.

Pedro pysyy kylläisenä vielä jokusen viikon, mutta eläintenhoitajat toivovat, että nälkä saa sen esiin viimeistään kuukauden päästä.

Lue myös:

    Uusimmat