Saiko Saksa oman Ruokolahden leijonansa? Villieläintä etsitään Berliinissä nyt jopa panssaroidulla ajoneuvolla

Leijona karannut Berliinin eläintarhasta 1:35
Leijona karkuteillä Saksassa – villieläintä etsitään useiden viranomaisten toimesta.

Keskiviikon ja torstain välisenä yönä Kleinmachnowissa, Berliinin eteläpuolella havaittiin karkuteille päässyt naarasleijona. Leijonaa etsitään yhä.

Saksalaislehti Bild kertoo, että leijonaa etsitään parhaillaan Kleinmachnowissa ja, että etsintäoperaatioon osallistuu useita viranomaisia helikopterein, dronein ja lämpökameroin - poliisi on peräti valjastanut käyttöönsä RMMV Survivor R -panssariajoneuvon. Myös mellakkapoliisi on osoitettu suojelemaan väestöä. 

Etsintätehtävissä on Bildin mukaan jopa 320 poliisia. 

Puolenpäivän aikoihin etsinnät kohdistettiin Kleinmachnowin eteläpuolella olevaan Stahnsdorfiin, josta oli Bildin tietojen mukaan saatu havainto eläimestä.

Poliisi oli kertonut Bildille, että alueelta oli kuultu "ääniä, jotka eroavat tavallisesta riistasta". Pian sen jälkeen seuraava havainto tuli Berliinin rajamailta ja etsintäkopteri suuntasi Zehlendorfin yläpuolelle. 

Saksan poliisi on kehottanut Kleinmachnowissa, Teltowissa ja Stahnsdorfissa asuvia pysymään sisätiloissa ja huolehtimaan lemmikkieläimensä myös turvaan. Varoitus koskee myös Berliinin eteläosaa.

Iltayhdeksän aikaan poliisi kertoi keskeyttäneensä etsinnät Königswegissä ja Zehlendorfissa.

Poliisilla videomateriaalia leijonasta

Brandenburgin poliisin tiedottaja Daniel Kneipin mukaan puolenyön aikoihin kaksi silminnäkijää oli nähnyt kadulla naarasleijonan ensin jahtaavan villisikaa ja pian sen jälkeen leijonan raatelemassa tätä. Kyseiset miehet olivat poliisin mukaan myös kuvanneet tapahtuman. 

– Kaksi miestä tallensi tilanteesta videon puhelimiinsa. Jopa kokeneet poliisit joutuivat myöntämään, että kyseessä oli luultavasti leijona, Keip sanoi RBB-radiolle.

Poliisi ei kuitenkaan löytänyt tapahtumapaikalta tai muualtakaan kyseistä villisikaa tai edes verta, Bild kirjoittaa.

Saksan poliisi piti aiheesta tänään tiedotustilaisuuden, jossa se Bildin mukaan totesi, että poliisilla oli myös oma näköhavainto leijonasta viime yöltä.

Kaikki eivät siltikään usko leijonaan 

Jotkut ovat suhtautuneet skeptisesti todennäköisyyteen, että Berliinissä liikkuisi karannut leijona.

– Jos se on leijona, syön luudan, sanoi sirkuksen johtaja Michel Rogall.

Suomalaisille tapaus tuonee mieleen niin kutsutun Ruokolahden leijonan. 

Keskikesällä 1992 tehtiin useita leijonahavaintoja Ruokolahden ja Imatran seudulla. Ne saivat suurta huomiota, mutta kissapetoa ei löytynyt.

Mistä leijona tuli?

Varmaa tietoa siitä, mistä villieläin on peräisin, ei ole. Julkisuudessa on arvailtu, että leijona olisi ensisijaisesti karannut jostakin eläintarhasta, tai mahdollisesti sirkuksesta. Kukaan taho ei ole tähän mennessä ilmoittanut, että heiltä olisi leijona kateissa.

Nadine Ronco Alarcón Four Paws -maailmanlaajuisesta eläinten hyvinvointijärjestö totesi Bildille, että kyseessä voi olla myös yksityishenkilön omistuksessa oleva "lemmikkieläin". Paikallisen eläinlääkärin tiedossa ei ole, että alueella olisi henkilöitä, joilla olisi leijonia omistuksessaan. 

Katso alta kuvaa leijonan etsinnöistä. Jos video ei näy, katso se täältä.

Jutun ingressiä korjattu 20.7. kello 20.12: Ensimmäinen havainto leijonasta tehtiin keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Ingressissä luki, että ensimmäinen havainto olisi tehty varhain torstaiaamusta. 

Päivitetty 23.30: Lisätty tietoa poliisien määrästä ja etsinnöiden kulusta.

Lue myös:

    Uusimmat