Keskustan Pylväs hajasijoittaisi korkeakoulut, jotta miehille löytyisi puoliso: "Ilahduttaa varmasti maakuntien poikamiehiä"

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs kannattaa korkeakoulutuksen nykyistä laajempaa hajasijoittamista maakuntiin. Hän perusteli keskustan kantaa Rovaniemen puoluevaltuustossa tänään.

Juha Pylväs arvioi puheessaan, että jos korkeakoulujen toimipisteitä hajasijoitettaisiin enemmän, maakuntien poikamiesten olisi helpompaa löytää itselleen puoliso.

– Koulutusta (on saatava) koko Suomeen. Korkeakoulutustakin. Tiede- ja kulttuuriministeri (Antti Kurvinen) on hajauttamisessa oikealla asialla, Pylväs totesi.

– Koulutuksen hajauttamisella on myös muita myönteisiä vaikutuksia. Yhä useampi voi jäädä halutessaan kotiseudulleen eikä tarvitse lähteä hakemaan koulutusta kauempaa. Tämä ilahduttaa varmasti maakuntien poikamiehiä.

“Uuninpankolle ei ole varaa jäädä”

Pylvään mukaan selväksi on tullut se, että oikealla ajetaan päinvastaista politiikkaa. Hänen mukaansa perussuomalaisten Riikka Purra on hypännyt asiassa kokoomuksen Petteri Orpon kelkkaan.

– Aluevaaleissa suomalaiset päättävät, kumpaa linjaa he tukevat. Uuninpankolle ei ole varaa jäädä. Keskittämiselle pitää laittaa stoppi, Pylväs sanoi.

Kurvisen linjaus herättänyt kritiikkiä

Antti Kurvisen linjaus hajauttavasta korkeakoulupolitiikasta on herättänyt laajalti kritiikkiä. Kurvinen puolestaan itse on soimannut yliopistojen hallituksia "kokoomuksen oppositiopolitiikan välineenä toimimisesta".

Käytännössä hajauttamisessa on kyse pienempien koulutusyksiköiden sijoittamisesta eri puolelle Suomea.

Korkeakoulut ovat profiloituneet yli kymmenen vuoden ajan, mutta Kurvisen mielestä tämän varjolla on harjoitettu myös keskittämistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja