Mainos

Keskusta-Kaikkonen edistää ekoautoilua – ja kolaroi nuorena kolme autoa viikon sisällä

4:32

Ekoautoilu ei välttämättä heti yhdisty mielikuvatasolla keskustapolitiikkaan, mutta kansanedustaja Antti Kaikkonen on vahvasti vihreämmän autoilun kannalla.

Keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen otti mediassa elokuun loppupuolella vahvasti kantaa hallituksen autoveropolitiikkaan. Hänen ydinsanomansa oli, että autoilusta tulee tehdä vihreämpää ja esimerkiksi sähköautoilun suora hintatuki tulisi palauttaa markkinoille.

Tuusulassa perheineen asuva Kaikkonen on kahden auton talouden isäntä. Hänen allaan tavataan useimmin Ford Focus litraisella moottorilla ja vaimo Satu Taiveahon käytössä on Volkswagen Beetle. Ford on vuosimallia 2014 ja Kupla vuodelta 2012. Pariskunta käyttää autoja myös ristiin.

Farmarimallinen Focus tulee perheelle tarpeeseen, sillä Kaikkonen-Taiveahoilla on kaksi lasta ja suurikokoinen berninpaimenkoira.

– Se on aika tavallinen ja yleinen auto, tämmöinen perusreiskan auto. Se on meille aika hyvä, neljä ovea ja farmari. Kaksi pientä lasta ja koira, pärjäämme hyvin sillä.  Tämä on aika pieniruokainen malli, joten sillä on kohtuullisen ekologista ja ekonomista körötellä.

Kaikkosen autohistoria on värikäs.

– On niitä ollut monenlaisia. Toyota Starlet on yksi legendaarinen peli, jolla nuorena tuli näitä Keravan katuja pitkin pyöriteltyä, Kaikkonen kertoo hymyillen, viitaten haastattelupaikan maisemiin. 

– Skodia mulla on ollut viime aikoina useampiakin. Ne ovat olleet hyviä pelejä. Yksi Peugeotkin oli. Täällä Keski-Uudellamaalla, kun asuu, tarvitsee oman auton. Joukkoliikennettäkin voi käyttää, ja käytänkin, mutta aika paljon joutuu omaan autoon tukeutumaan.

Seuraavaksi kulkupelikseen Kaikkonen on harkinnut vanhaa tuttua, Skodan Superb-mallia.

Mikä autoista on ollut eniten kansanedustaja Kaikkosen mieleen? Miten autoilusta saadaan ekologisempaa?

Kaikkonen kertoo vastaukset oheisella videolla – videolla hän paljastaa myös melkoisen toilailun autoilu-uransa alkutaipaleelta, kun hän toimitti oman, isänsä ja äitinsä auton korjaamolle saman viikon aikana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.