Keskuskauppakamarilta tiukka vaatimus hallitukselle: Tukitoimet yrityksille eivät ole riittäviä – "Heille on annettava suora tuki korvaukseksi hallituksen päätöksistä"

8:31
Keskuskauppakamarin keinot yritysten auttamiseksi talouskurimuksen yli.

Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi vaatii, että yrityksille pitäisi osoittaa suoraa tukea koronakriisin yli pääsemiseksi.

MTV:n Uutisaamussa vieraillut Romakkaniemi totesi, etteivät erilaiset lainainstrumentit, maksujen viivästyttämiset tai erilaiset innovaatiotuet riitä.

– Nyt kaikkein tehokkaimmat kaksi toimea ovat palkan sivukulut ottamiseksi kriisin ajaksi kokonaan valtion piikkiin pois työnantajilta, eli työeläkemaksut, työttömyysvakuutusmaksut ja tämän kaltaiset maksut.

Romakkaniemen mukaan tämä tukisi sellaisia yrityksiä, jotka haluavat ja pystyvät työllistämään koronakriisin aikana.

– Toinen on kohdennetut tuet niille yrityksille, jotka ovat menettäneet liiketoimintansa kokonaan hallituksen päätösten vuoksi.

Tällaisiksi yrityksiksi Romakkaniemi mainitsee muun muassa ravintolat, matkailuyritykset, tapahtumajärjestäjät ja messut.

– Heille on annettava suora, riittävän iso tuki korvaukseksi näistä päätöksistä, joilla heidän liiketoimintansa on viety.

Katso yllä olevalta videolta, millaisia toimia hallitukselta nyt vaaditaan koronakriisin yli selviämiseksi!

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja