Kesäteatteri kutsuu! Poimi tämän kesän tärpit ympäri Suomea

Onko viimeisestä kesäteatterikäynnistäsi jo vierähtänyt tovi? Nauti kulttuurista tänä kesänä! Suomen kesäteatteritarjonta on niin runsasta, että kiinnostavaa ja hauskaa teatteriohjelmistoa löytyy todennäköisesti omasta mökkikunnastasikin.

Kesä saa Suomen harrastelija- ja kesäteatterit puhkeamaan kukkaan. Lue alta kiinnostavista näytelmistä ympäri Suomen.

Venekosken teatteri, Hankasalmi

Hankasalmella Keski-Suomessa toimiva Venekosken teatteri esittää tänä kesänä 2013 näytelmän Pikku Pietarin Piha. Näytelmän on sovittanut sekä ohjannut Antti Niskanen. Liput näytökseen ovat 14 €/aikuinen. Kesäteatterin toiminta alkoi jo vuonna 1955, ja näin se onkin Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut harrastajakesäteatteri. Teatteriesityksistä voi nautiskella noin 500 henkilöä vetävässä katetussa katsomossa.

Sipilänmäen kesäteatteri, Kaarina

Kaarinan Sipilänmäen tilalla ylläpidetty Sipilänmäen kesäteatteri esittää kesällä 2013 Markku Hyvösen käsikirjoittamaa ja Elina Haaviston ohjaamaa Vain elämää -näytelmää. Näytännöt sijoittuvat pääasiassa kesäkuulle, ja elokuussa teatterissa näytellään Piikkiön Tammipartion lastennäytelmiä. Amatöörinäyttelijöiden ja talkoovoimien avulla pyörivä teatteri on toiminut jo vuodesta 1980. Liput näytökseen ovat 14 €/paikka.

Pyynikin kesäteatteri, Tampere

Tampeerella sijaitseva Pyynikin kesäteatteri esittää kesällä 2013 jo toista vuotta pyörivää Kuuma kesä '85 -musiikkikomediaa. Näytelmän ovat ohjanneet Riku Suokas ja Heikki Vihinen. Liput näytelmään ovat 34 €/peruslippu. Pyörivästä katsomostaan tunnettu ulkoilmateatteri on yksi Suomen suurimpia kesäteattereita.

Tervasaaren kesäteatteri, Helsinki

Kesällä 2013 Teatteri Helsinki tuo Helsingin Kruununhaassa sijaitsevaan Tervasaaren kesäteatteriin Molièren vauhdikkaan huijarikomedia Tartuffen Jari Ålanderin ohjaamana. Naurua tarjoilevaa näytelmää esitetään idyllisessä Tervasaaressa Helsingin edustalla. Liput esitykseen ovat 25 €/normaalilippu. Tervasaaren amfiteatteri toimii kesäteatterinäyttämönä myös toisen, Helsinki International Theatre Association -teatteriryhmän esityksissä.

Urjalankylän kesäteatteri, Urjala

Urjalan kesäteatterissa nähdään kesällä 2013 näytelmä Patruunan paukku. Pirkanmaalla Urjalakylällä pyörivästä esityksestä pääsee nauttimaan hintaan 12 €/aikuinen. Näytelmän on käsikirjoittanut Kaarina Koivuniemi ja ohjannut Lasse Kanerva.

Kesäteatteri Tammenranta, Kuopio

Kuopion Vehmasmäessä sijaitseva kesäteatteri Tammenrannan kesän 2013 ohjelmistoon kuuluu Kaunis Veera -laulunäytelmä. Näytelmän on kirjoittanut Tatu Pekkarinen ja ohjannut Lasse Aho. Liput näytelmän ovat 18 €/aikuinen.Näytelmän voi kokea siistissä ja viihtyisässä ympäristössä, osittain katetussa katsomossa. Kesäteatteri Tammenrantaa pyöritetään talkoovoimin, ja se onkin kohonnut yhdeksi Pohjois-Savon suosituimmaksi kesäteatteriksi.

Paltamon kesäteatteri, Paltamo

Kainuun Paltamossa sijaitseva Paltamon kesäteatteri esittää kesällä 2013 Astrid LindgreninVaahteramäen Eemeliä. Katetussa teatterissa pyörivän näytelmän on ohjannut ja dramatisoinut Panu Huotari. Liput näytökseen ovat 15 €/aikuinen. Paltamossa on harjoitettu harrastajateatteritoimintaa jo 50-luvulta asti, voimavaranaan innokas talkoohenki ja harrastelijavoimat.

Konttisen kesäteatteri, Rovaniemi

Rovaniemellä toimiva Konttisen kesäteatteri esittää kesällä 2013 koko perheen musiikkinäytelmää Kaunotar ja Hirviö. Liput näytelmään ovat 15 €/aikuinen. Konttisen kesäteatteri on toiminut vuodesta 1996 ja toteuttaa tuotantonsa ammattilaisten sekä kokeneiden harrastajien voimin. Näytelmiä esitetään Konttisen puistossa, Ounasjoen varrella, aivan Rovaniemen keskustassa.

Kirjurinluodon kesäteatteri, Pori

Kirjurinluodon kesäteatteri on Porin Kirjurinluodolla sijaitseva kesäteatteri. Kesällä 2013 se esittää Mikko Viherjuuren ohjaamaa hulvatonta ja musiikillista Linjat kuumina -näytelmää, joka kertoo taksikuskista kahden naisen loukussa. Liput näytökseen ovat 27 €/aikuinen. Vuonna 2008 valmistuneessa uudessa amfiteatterimaisessa katsomossa kesäteatterin näytöksistä mahtuu nauttimaan 450 henkeä.

Hasaniemen kesäteatteri, Joensuu

Hasaniemen kesäteatteri tarjoilee yleisölle kesällä 2013 Peter Pan -näytelmää. Joensuun kauniilla Laulurinteellä, aivan kaupungin keskustan tuntumassa esitettävän koko perheen satunäytelmän on ohjannut Janne Hyytiäinen. Lippu näytökseen on 17 €/peruslippu. Luonnonläheisen ympäristön keskellä esityksistä pääsee nauttimaan ainutlaatuisessa pyörivässä katsomossa.

Kirakan kesäteatteri, Salo

Kirakan kesäteatterissa Salossa näytellään kesällä 2013 Hulvaton hotelli -farssia. Arto Lindholmin ohjaama näytelmä kertoo nimensä mukaisesti yhden hotellihuoneen tapahtumista. Liput näytelmään kustantavat 15 €/aikuinen.

Pielaveden kesäteatteri, Pielavesi

Pielavesi-teatteri esittää kesällä 2013 klassikkomusikaalia Viulunsoittaja katolla. Näytelmän on ohjannut Veera Airas. Liput näytökseen maksavat 20 €/peruslippu. Kesäkauden esiintymisareenana sijaitsee Pielavesi-järven rannalla kirkonkylän vieressä. Esityksistä voi nauttia katetussa 350 hengen katsomossa luonnonkauniissa maisemissa.

Samppalinnan kesäteatteri, Turku

Turun Samppalinnan kesäteatterissa esitetään kesällä 2013 Five Guys Named Moe − Viisi veikkoa -näytelmää. Svengaavan ja hymyilyttävän musikaalin on ohjannut Heikki Sankari. 50 vuoden ajan toiminut Samppalinnan kesäteatteri on yksi Suomen suurimmista ja toteuttaa ohjelmistoaan täysin ammattilaisten voimin. Tunnelmallinen teatteri sijaitsee aivan Turun keskustan tuntumassa, Aurajoen rannalla.

Hupisaarten kesäteatteri, Oulu

Kesällä 2013 Hupisaarten kesäteatterissa nähdään Sari Ohinmaan ohjaamaa, Oulun työväen näyttämön esittämää Pokka pitää -komediaa. Peruslippu kesän näytökseen kustantaa 12 euroa. Teatteripaikka sijaitsee Hupisaarilla, Ainolan puistossa, aivan Oulun keskustan tuntumassa. Katsomoon esitystä ihastelemaan mahtuu kerrallaan 500 henkeä.

Putkinotkon Kesäteatteri, Savonlinna

Savonlinnassa Putkinotkon kesäteatterissa nähdään kesällä 2013 näytelmänä Aleksis Kiven Seitsemän veljestä. Lippu teatteriin on 20 €/peruslippu. Niko Taskisen ohjaaman näytelmäntarjoileva Putkinotkon kesäteatterissa sijaitsee Lehtiniemen kylässä.

Hauhon Niskavuori Näyttämö, Hauho

Hämeen sydämessä Hauholla esitetään kesällä 2013 kolmen naisen ilottelua, Neea Viitamäen ohjaamaa Akkapakkaa. Kesäteatterin esityspaikkana toimii Wiltsilän lavan pihapiiri. Kesäteatterin tuottaa Hauhon Näyttämötaiteen harrastajat ry, joka on toiminut aktiivisena jo vuodesta 1990. Näytelmän liput ovat hinnaltaan 16 €/peruslippu.

Suomenlinnan kesäteatteri, Helsinki

Tänä kesänä 2013 Suomenlinnan kesäteatterissa saadaan nauttia Ryhmäteatterin näytelmästä Robin Hoodin sydän. Näytelmän on ohjannut ja sovittanut Juha Kukkonen. Tuoretta tulkintaa metsien Robin Hoodista ihastellaan Suomenlinnan Susisaaressa Hyvän Omantunnon linnakkeessa. Lipun hinta näytelmään on 33 €/peruslippu. Linnakkeen katettuun katsomoon mahtuu lähes 500 henkeä.

Lähteet: tinfo.fi, kesateatterit.fi, wikipedia.org, venekoskenkesateatteri.fi, sipilanmaki.fi, kesateatteritammenranta.fi, kirjurin.fi,kirakankesateatteri.fi, pyynikinkesateatteri.fi, stadissa.fi, paltamonkesateatteri.fi, rovaniemi.fi/konttisenkesateatteri, ryhmateatteri.fi, niskavuorinayttamo.fi, savonlinnanteatteri.fi, samppalinnanteatteri.fi, otn.fi,pielavesi-teatteri.net

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja